Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Biz husumet için değil muhabbet için bu makamlara geldik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz gönül erleriyiz. Bizim derdimiz, bizim davamız, bizim siyasetimiz, gönüller yapmak, gönüller fethetmek." dedi. Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde konuşan Erdoğan, "Biz yıkmaya değil vallah yapmaya geldik...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan: Biz husumet için değil muhabbet için bu makamlara geldik
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz gönül erleriyiz. Bizim derdimiz, bizim davamız, bizim siyasetimiz, gönüller yapmak, gönüller fethetmek." dedi.

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde konuşan Erdoğan, "Biz yıkmaya değil vallah yapmaya geldik diyoruz. Biz bozmaya değil tamir etmeye geldik, biz kırmaya değil birleştirmeye, bütünleştirmeye geldik. Husumet için değil, kavga için değil, cedelleşmek için değil biz muhabbet için uhuvvet için kardeşlik için bu makamlara geldik." ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi açılış için geldiği Trabzon'da, Vakfıkebir ilçesinde konuştu. Buradaki toplu açılış töreninde halka seslenen Erdoğan, konuşmasının başında Yunus Emre'den mısra okudu: "Yunus Emre diyor ki 'Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.' Biz gönül erleriyiz. Bizim derdimiz, bizim davamız, bizim siyasetimiz gönüller yapmak, gönüller fethetmek. Yine Yunus 'Aşk, bir güneşe benzer' diyor. 'Aşık olmayan gönül misali taşa benzer' diyor. Bizim millete aşkımız sevdamız var. Biz size aşığız, biz size sevdalıyız. Ferhat gibi sevdalıyız. Onun için Samsun'dan bu yana dağları dele dele geldik ta Sarp'a kadar. Bizden öncekiler bunları yapamadı, onların böyle bir sevdası yoktu, onların böyle bir aşkı yoktu. Ama biz yine yeterli bulmuyoruz, çoğu gitti azı kaldı diyoruz. Ve yolumuza devam ediyoruz. Çünkü biz yıkmaya değil vallah yapmaya geldik diyoruz. Biz bozmaya değil tamir etmeye geldik, biz kırmaya değil birleştirmeye, bütünleştirmeye geldik. Husumet için değil kavga için değil cedelleşmek için değil biz muhabbet için uhuvvet için kardeşlik için bu makamlara geldik. Yola çıkarken bir şeyler söyledik; ama en önemlisi neydi? 'Biz bu milletin efendisi değil, bu milletin hizmetkarıyız' dedik."

Doğu ile Batı'nın daha yakın kardeş, Kuzey'le Güney'in daha bir kardeş olmasını istediklerini kaydeden Erdoğan, "Aynı kıbleye dönenler aynı Kuran'ı aynı duayı okuyanlar kardeş olsun. 11 yıldır bütün çabamız bu. 11 yıldır bütün gayretimiz bu. Bütün mücadelemiz işte bu. Biz ecdadımızdan tarihimizden çok mübarek bir miras devraldık. Bize büyük devlet olmayı miras bıraktılar. Bize büyük millet olmayı miras bıraktılar. Bize büyük düşünmeyi, kardeş olmayı, kardeşçe yaşamayı miras bıraktılar. Biz ecdadımızın izinden gidiyor, tarihimizin ayak izlerini takip ediyoruz." diye ekledi.

BİR ETNİK UNSURUN DEĞİL 76 MİLYONUN İKTİDARIYIZ

Kimseyi Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza ve Laz diye ayırmadıklarını dile getiren Erdoğan, "Çünkü biz yaratılanı Yaratan'dan ötürü severiz. Bizim farkımız bu. Biz bu ülkede 780 bin kilometre karelik vatan topraklarının iktidarıyız. Biz bir etnik unsurunun değil, ülkemizdeki 76 milyonun iktidarıyız. Bizim gayretimiz bunun için. Birileri 'ben diyor Türkün partisiyim', öbürü diyor 'Kürtün partisiyim'. Biz Türk'ün de Kürt'ün de Lazın da Çerkezin de Abazanın da ne varsa hepsinin partisiyiz. Biz onlara hizmet için varız. Bizi bu makamlara sizler getirdiniz. Bize bu payeleri sizler verdiniz. Bize düşen size hizmettir. Ne yapıyorsak sizin için yapıyor, sizinle beraber yapıyoruz. Ne dedik yola çıkarken, tıpkı Aşık Veysel gibi: 'Uzun ince bir yoldayız gündüz gece' dedik. Gideceğiz gündüz gece." ifadelerini kullandı.

KİMSE BİZİ YANLIŞ ANLAMASIN

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu kardeşiniz Karadeniz'in evladıdır. Hemşehrinizim, hemşehrimsiniz. Karadeniz neyse biz işte oyuz. Trabzon neyse, 81 vilayet neyse biz de aynen oyuz. Biz şehitlerimizin ruhunu incetmeyiz. Milletin hissiyatını çiğnemeyiz, çiğnetmeyiz. Bu milletin başını bugüne kadar öne eğdirmedik, bundan sonra eğdirmeyeceğiz. Her ne yapıyorsak sizin için yapıyoruz, büyük Türkiye için, Türkiye'yi daha da büyütmek yapıyoruz. Hiç kimse bizi yanlış anlamasın. Akif ne diyor 'Yumuşak başlıysam kim demiş uysal koyunum' diyor. Uysal koyun değiliz. Şehitlerimizin aziz hatırası söz konusu olursa ona el uzattırmayız. Birliğimiz, vatanımız, bayrağımız, devletimiz söz konusu olursa onlara dil dahi uzattırmayız. Özellikle milli irade söz konusu olursa ona dokundurtmayız. Meclis iradesine, millet iradesine el de, dil de uzattırmayız. Sizin bize verdiğiniz emanete, onun gasp edilmesine asla izin vermeyiz, asla göz yummayız."

FAİZ LOBİSİNE MESAJ

Başbakan Erdoğan, konuşmasında daha önce faiz lobisinin farklı çalıştığına işaret ederek, “Şimdi faiz lobisini diyoruz ki bırak bize faiz lobiciliği yapmayı. Kazan ama halkım da kazansın. Halkımı sömürmeyi hedefleme. Beli lobilerin adamı olarak değil milletin kurumları olarak çalış, bunu hedefle diyoruz ve bunun adımlarını atıyoruz.” dedi.

TÜRKİYE KİMSE BAHAR İKLİMİNDEN GERİ ÇEVİREMEYECEK

Millete sarf edecekleri daha çok enerjileri olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Enerjimizi bu yolla kullanacağız. Allah’ın izni, sizin desteğiniz, hayır duanızla, gece gündüz demeden eser üretmeye, hizmet üretmeye devam edeceğiz. Bizi millete hizmetten kimse alıkoyamaz. Milletle gönül bağımızı, irtibatımızı Allah’ın izniyle kimse kesemez.” diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin kavuştuğu bahar iklimini hiç kimsenin geri çeviremeyeceğini işaret ederek, “Bugünleri hep birlikte geldik. Bugünleri hep birlikte inşa ettik. Kardeşlerim geleceği de inşallah birlikte inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Vakfıkebir'deki konuşmasının ardından helikopterle Trabzon'un Araklı ilçesine geçti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.