Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Başörtülü vekil için iç tüzük değişikliğine gerek yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtülü milletvekili için her hangi bir iç tüzük değişikliğine gerek olmadığını belirtti. Erdoğan, "Şartlar buna müsaittir ve başörtülü olarak milletin seçtiği vekiller parlamentoda görev ifa edebilir....

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2013 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan: Başörtülü vekil için iç tüzük değişikliğine gerek yok
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtülü milletvekili için her hangi bir iç tüzük değişikliğine gerek olmadığını belirtti. Erdoğan, "Şartlar buna müsaittir ve başörtülü olarak milletin seçtiği vekiller parlamentoda görev ifa edebilir. AK Parti olarak bu konuda tavrımız çok açık ve nettir başından beri destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı açılışlara katılmak ve bir dizi temaslarda bulunmak için Kosova’ya gitti. Erdoğan, ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı yaptı.
Bir gazetecinin, "MHP ve BDP’nin destek verdiği CHP’nin ise soğuk baktığı başörtülü milletvekili adayı ile ilgili neler söyleyeceksiniz? İç tüzük değişikliği gerekiyor mu?" sorusuna Erdoğan şu cevabı verdi; "Her hangi bir iç tüzük değişikliğine gerek yok. Şartlar buna müsaittir ve başörtülü olarak milletin seçtiği vekiller parlamentoda görev ifa edebilir. AK Parti olarak bu konuda tavrımız çok açık ve nettir başından beri destekledik ve desteklemeye devam edeceğiz."

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili tartışmalara da değinen Erdoğan, "Ağzı olan konuşur ve konuşuyor. Kimseye niye böyle ifadeler kullandın deme hakkımız yok. İsrail açıklamasını yaptığını göre bizde o açıklamaya ister istemez inanmak durumumdayız ve inanırız. Farklı ülkelerden farklı açıklamalar bize geliyor. Biz kendi bürokratlarımıza veya teknotratlarımıza veya siyasi mücadeledeki arkadaşlarımıza dediğimiz gibi müdellel herhangi bir şey olmadığı sürece biz bu arkadaşlarımızı kimseye yedirmeyiz. Her zaman görevi getirdiğimiz bu arkadaşlarımıza sahip çıkar ve her zaman yanlarında ve arkalarında oluruz. Bunlar bizim yol arkadaşlarımız bu yol arkadaşlarımıza vefasızlık bizim kitabımızda yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Başka bir gazetecinin, "NATO sözcüsünün füze sistemlerinin Çin’e verilmesinden yüksek düzeyde endişe duyduğunu dile getirmesini nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna ise Erdoğan, "Bizim NATO’nun yaptığı açıklamalar belirleyici değildir yada her hangi bir ülkenin yaptığı açıklama belirleyici değildir. Nato bu kadar hassassa NATO üyesi birçok ülkede Rusya’nnı silahları envanterinde mevcut bunların bilgisi bizim elimizde var daha bunların envanterini çıkarmamışlar. Biz geleceği yönelik adım atıyoruz bu adımlarda tüm laboratuvar çalışmalarında elemanlarımız olacak. Belirlenen konsepte aykırı bir şey yok." şeklinde cevapladı.

"AB KONUSUNDA ÇOK DAHA HIZLI BAZI ADIMLAR ATILMALI"

Erdoğan, Avrupa Birliği’nin 3,5 yıl aradan sonra fasıl açmasının Türkiye AB ilişkilerine yeni bir ivme kazandırıp kazandırmayacağına ilişkin bir soru üzerine, şöyle konuştu: "Gecikmeli de olsa 22. Fasıl'la ilgili kara olumlu bir adımdır ama bizim için yeterli değildir. Çok daha hızlı bazı adımlar atılmalı. Zira kaybedilmiş çok zaman var. Zaman kaybedilirken 15 fasıl daha sonra 30 fasıla çıkarıldı. Bunlar 50 yıllık sürede yaşadığımız olaylar. Fransa Sarkozy döneminde bu işe müdahalesi süreci olumsuz etkiledi. Olumsuz süreç Hollande’nin seçilmesiyle son buldu. Bundan sonraki süreçte Merkel’inde bu konuda çok daha olumlu yaklaşacağını düşünüyorum. Dönem başkanlığında yeni üç fasıl açtık. Türkiye’ye yönelik Almanya’nın da Merkel’in yaklaşımını göstermesi bakımından önemli. Bundan sonraki süreçte daha olumlu yaklaşımlar gerçekleyecek ve çok daha süratle yol alacağız."

"KAPISI KAPALI OLANIN KAPISINI ÇALMAYA GEREK YOK"

Yeni anayasada 60 madde için CHP’nin yeni şartlar ortaya koyması halinde tavırlarının ne olucağı yönündeki bir soruya da şu yanıtı verdi: "Kapısı kapalı olanın kapısını çalmaya gerek yok. Öyle bir arayış içinde de değil arkadaşlarımız. Üzerinde dört partinin mutabık kaldığı maddeleri meclisten geçirelim dedik. Buna yanaşılmadı. Şimdi üzerinde mutabık kalınan 60 madde ile ilgili Kılıçdaroğlu meclisten geçirebiliriz dedi. Tamam madem geçirebilirsek görüşelim dedik. Eğer mutabıksak bu işi mecliste görüşelim. Diğerlerinin katılıp katılmaması önemli değil. CHP ile 60 maddeyi meclisten geçirelim. Arkadaşlarımız görüşmeden bir şey söylemeyeceğim. Arkadaşlarıma her hangi bir şart kabul etmiyoruz dedim. Üzerinde mutabık kalınan maddeler bunlar. Biz anayasayı konuşuyoruz başka bir şey değil. Herhangi bir şart ileri sürmeden 60 maddeyi görüşmeye varsayar yola devam ederiz ha yoksalar bundan sonraki süreç Meclis Başkanımızın takdiridir ve vereceği karara uyarız."

Başbakan Erdoğan’a Kosova ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve milletvekilleri eşlik ediyor. Kosova ziyareti kapsamında Priştine ‘Adem Jashari’ uluslararası havalimanının yeni terminal binasının açılış törenine katılacağını belirten Erdoğan, “Kosova Başbakanı Hashim Thaçi başta olmak üzere Kosovalı üst düzey yetkililerle görüşeceğim. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın eşliğinde halka hitap edeceğim.” Diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.