Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: 'ASALA örgütü ile bize karşı slogan attılar'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine yaptığı konuşmada, Paralel Örgüt yapılanmasına tepki göstererek, ' Bölücü terör örgütü mensupları ile Ermeni diasporası ile hareket etmekten, aynı safta yer almaktan çekinmeyen paralel ihanet çetenin, adeta ülkeleri ile hiçbir bağlarının kalmadığını ilan ediyorlar. Ermeni asala örgütü mensupları ile bir aradaydılar. Orada el ele, onların paçavraların önünde, bize karşı slogan atıyorlar'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 21:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 21:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan: 'ASALA örgütü ile bize karşı slogan attılar'

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine yaptığı konuşmada, Paralel Örgüt yapılanmasına tepki göstererek, "Milletimizin, çocuklarının rızkından keserek, verdiklerini, himmetleri, hasenatı, dünyanın bir çok ülkesindeki Türkiye karşıtı lobilere peşkeş çektiler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da toplu açılışını yaptıkları eserlerden olan nikah dairesi ve çok amaçlı toplantı salonunda, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Çumhurbaşkanı Erdoğan, 14 ay aradan sonra Malatya'ya 15. kez geldiğini söyleyerek, Cumhurbaşkanı olarak ise kente ikinci kez geldiğini hatırlattı. Malatya'da son 13-14 yılda 13.5 milyar kat trilyon yatırım yapıldığını ifade eden Erdoğan, etrafındaki ateş çemberine rağmen Türkiye'nin istikrar adası gibi tüm mazlumların umudu olduğunu ifade etti. Erdoğan, “Ülkemizin içerisinde yer aldığı geniş coğrafya, tarihi nitelikte değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Etrafındaki ateş çemberine rağmen Türkiye bir güven istikrar adası vasfıyla, tüm mazlumların umudu olmaya devam ediyor. Ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlenen siyasetçiler olarak, bizler de sancılı dönemde ülkemizin kılına zarar gelmemesi için gecemizi gündüzümüze katmak suretiyle var gücümüzle çalışıyoruz. Bir taraftan ülkelerindeki krizden kaçıp ihtiyaç sahiplerine yardım ederken diğer taraftan mega projeleri tek tek hayata geçiriyoruz. Yavuz Sultan Selim köprüsünden sonra Osmangazi Köprüsünde son tabliyesini yerleştirdik. Avrasya tünelimiz, İstanbul’a üçüncü havalimanızı, hızlı tren hatlarımız, otoyol ve tünel projelerimizin inşaası hızla sürüyor" dedi.

EKONOMİK BÜYÜME

Pazartesi günün açıklanan enflasyon rakamlarını da değerlendiren Erdoğan, tüm olumsuz koşullara rağmen ülkenin ekonomisin de büyüdüğünü ifade etti. Sabotaj, saldırı ve tehdide rağmen Türkiye'nin Suriyeli mültecilere de ensar görevini yerine getirdiğini vurgulayan Erdoğan, "Enflasyon rakamları ülkemizin son bir yılda yaşadığı, iki seçime ve atlattığı onca badirelere rağmen, ekonomimiz de sağladığımız güven iklimini yeniden tescil etmiştir. İşte mesele, özellikle faizde 0,50 puanlık düşüş, olayı nasıl etkiliyor bu da ortada. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında ve yurt içi üretici fiyatlarında Mayıs 2013’ten bu yana en düşük seviyeye gerileyerek, hedeflerimiz noktasında bize güç vermiştir.Aynı şekilde büyüme rakamlarımız da bu olumlu tabloyu desteklemektedir. Ülkemiz dördünce çeyrekte,yüzde 5,7 büyüyerek son 17 çeyreğin en yüksek performansını sergilemiştir. Keza sanayi üretim endeksi yüzde 58 artışla, son 7 ayın zirvesine ulaştı. Mart ayında borsada yabancı yatırımcılar bir milyar doların üzerinde hisse senedi alımı yaptılar. Geçtiğimiz 13 yılda dünya ticareti 2.6 katına çıkarken, Türkiye’nin dış ticareti, 4 katına yükseldi. Ülkemizin dünya ticareti içindeki payı binde 57’den binde 89 seviyelerine ulaştı. Yanlar yüzde binler seviyesine yaklaştı. Bunlar yaşadığımız onca tehdide, sabotaj girişimine ve saldırıya rağmen ulaşılmış başarılardır. Yani bir tarafta içeride ve dışarıda terörle mücadele ediyorsun, öbür tarafta 3 milyon insana ensar muamelesi yaparak, ev sabi oluyorsun, bir taraftan da büyümeye devam ediyorsun. Alan el olarak değil, veren el ola bir Türkiye’nin geldiği nokta budur" ifadelerini kullandı.

"ÜCRA KÖŞEDEKİ BİR ÜLKE HAPŞIRSA NEZLE OLAN TÜRKİYE'DEN, KRİZLERE DİRENÇ KAZANAN TÜRKİYE

Türkiye'nin uluslararası kuruluşlarının da tahminlerinin çok üstünde büyüme kaydettiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin ücra köşede hapşıran devletten nezle kapan bir ülke konumundan, krizlere direnç kazanan bir ülke konumuna taşındığını ifade etti.

Bu durumu çekemeyenlerin olduğunu anlatan Erdoğan, "Büyüme rakamları uluslararası kuruluşların ülkemiz ile ilgili tahminlerinin çok üstündedir. Dünyanın en ücra köşesindeki bir ülke dahi hapşırsa nezle olan bir Türkiye’den, küresel krizlere direnç kazanmış, kendi imkanları ile bu krizleri aşan Türkiye’ye ulaştık. Bu durumu hazmedemeyen, Türkiye’nin kendi başarı hikayesini yazmasından , diğer ülkelere örnek olmasından rahatsız olan kesimleri biliyoruz. İç meseleleri ile uğraşmaktan Etrafındaki olup, bitenlerlerle ilgilenmeyen, güçsüz, iddiasız, yarı müstemleke bir Türkiye görüntüsü çok uzun bu çevrelerin işine geldi. Millet nazarında hiç bir karşılığı olmadığı halde millete mürebbiyelik yapmaya hak görenler, milletin güçlenmesini bir türlü kabullenemediler. Bunlar için Türkiye uğruna can verilecek bir vatan değil, sadece imkanlarından faydalanacak bir ülkedir. Millete tepeden bakmaya, hor görmeye alışanlar,Yeni Türkiye’yi kendileri için yaşanılmaz bir yer olarak ifade etmeye başladılar. Rahmetli Cemil Meriç, böyleleri için. Vatanını yaşanmaz görenler, vatanını yaşanmazlaştıranlardır’ diyor. 2002 yılı 3 Kasım’dan beri bunların medyada, siyasette, akademide, ticarette, sanatta, sinemada bolca örneklerine şahit olduk, oluyoruz" diye konuştu.

PARALEL YAPIYA ELEŞTİRİ

Paralel yapıyı eleştiren Erdoğan, "Kendi ülkesine ve milletine karşı husumet besleyenler her dönemde farklı kimliklerle karşımıza çıktılar. Kimi zaman darbeci, vesayetçi, gezici, kimi zaman paralel yapı oldular. Adları ve temsilcileri farklıydı, ama amaçları aynıydı. Bunların pek çoğunu geçmişten beri biliyoruz, ona gardımızı alıyorduk. Bazen hiç ummadığımız yerden darbeler aldığımız da oldu Paralel ihanet çetesi, bunlardan biriydi. Milletimizin çocuklarının rızkından keserek, verdiği imkanları, himmetleri, hasenatı, dünyanın bir çok ülkesindeki Türkiye karşıtı lobilere peşkeş çektiler. Bir çok yerlerde, senato seçimlerinde, milletvekilleri seçimlerinde, onlara bunları parasal yardımla yedirdiler. ‘Hizmet, altın nesil’ diyerek, devşirilen Anadolu çocukları, dünyanın dört bir yanında ülkemizin ve milletimizin itibarını lekelemek için birer piyon olarak kullanıyor. Son ABD ziyaretimizde, konferans vermek üzere gittiğimiz binanın önünde gördüğümüz, utanç tablosu, bu çetinin artık, kimlerin oyuncağı olduğunun en son örneğidir. Bölücü terör örgütü mensupları ile Ermeni diasporası ile hareket etmekten, aynı safta yer almaktan çekinmeyen paralel ihanet çetenin, adeta ülkeleri ile hiçbir bağlarının kalmadığını ilan ediyorlar. Ermeni asala örgütü mensupları ile bir aradaydılar. Orada el ele, onların paçavraların önünde, bize karşı slogan atıyorlar. Aynı şekilde bölücü örgütün siyasi temsilcileri ülke ülke dolaşarak, terör örgütlerin kanlı eylemlerini temize çıkarmaya,canlı bombaları kahraman gibi göstermeye, terörü meşrulaştırmaya çalışıyorlardı.Ana muhalefet partisinin de bunlara lojistik ve moral verdiğini görüyoruz. Milletten korktukları için güya dokunulmazlık konusunda güya tavır aldılar. Şimdiden su koy vermeye, işi sulandırmaya, yokuşa sürmeye başladılar. Şunu bir an önce olsun akıllarından çıkarmasınlar ki, milletimizin yaşanan tutarsızlıklarını, girilen kirli ittifakların kaydını hafızasını kaydediyor. Güneşe karşı gözlerini kapayan sadece kendisine gece etmiş olur. Olay budur. Karanlık odaklarla iş tutan herkes zamanı gelince milletimize mutlaka hesap verecektir" dedi.

MİLLET İRADESİ

Siyasete atıldığı ilk günden itibaren "İki günü birbirine eşit olan ziyandadır" hadisi şerifini kendisine düstur olarak aldığını belirterek, 40 yıldır aynı düsturla millete hizmet etmenin, taş üstüne taş koymanın hedefinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Millete hizmet gayesi olanların önünü açmaya gayret ettiğini anlatan Erdoğan, milletin hizmet eden ve istismar edeni çok kolay ayırt edebildiğini vurguladı. Erdoğan, "Hizmet gayesinde kim varsa, desteklemeye önünü açmaya gayret ettik. Asıl mesele 79 milyonun menfaatidir. Asıl meselemizi, asıl hedefimiz hakkın rızasını kazanmak, halkımızın da gönlünde müstesna yer edinmektir. Bizim milletimiz tarih boyunca kendisine hizmet eden ve istismar edeni, hasbi hasabi olanı ayır eden bir millet. Milletin unutmayın, hassas terazisi hiçbir zaman şaşmaz. 7 Haziran ile 1 Kasım'a bakın şaştı mı, şaşmadı. Anında 4-5 aylık süreçte hemen kantar tam manası ile yerine oturdu. Bu aziz millete güvenen, milletle yol yürüyen herkes daima kazanmıştır. Biz siyasi hayatımız boyunca bunu defalarca yaşadık. Tecrübe ettik. Önümüze çıkartılan engelleri demokrasimize ve ekonomimize yönelik sabotaj girişimleri, biz bu salonu dolduran sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bertaraf ettik. Şayet ülkemizde demokrasi kök salmışsa, bizim mücadelemizin yanında kendi iradesinin yok sayılmasına rıza göstermeyen Malatya gibi şehirler sayesindedir. Bu şekilde dik durduğunuz sürece emin adımlarla 2023 hedeflerine yürüyecek, tüm kriz beklentilerini inanıyorum ki boşa çıkaracaksınız" ifadelerine yer verdi.

Şehre yapımı planlanan onkoloji hastanesine iş adamlarının da katkı sağlaması yönünde çağrıda bulunan Erdoğan, "Bu önemli proje. Malatyalı iş adamlarımızın da, imkanlarıyla katkı sağlamasını ve sahip çıkmasını arzu ediyoruz. Yatırımların artarak devamı bize kazandırır. Ne kadar verirseniz çok daha fazlası size geri döner" dedi.

ANNELER GÜNÜ KUTLAMASI

Nikah Dairesi ve Çok amaçlı salon, Yaşam Merkezi gibi yeni tesislerin hayırlı olmasını yineleyen Erdoğan, tüm annelerin günün kutladı. Erdoğan, "Bizim için anneler günü bir gün değildir. Annelerimiz için sadece bir gün yok. Tüm ömür bizim için anneler günüdür. Ayakların altı öpülesi anneler. Onlar başka. Şuanda belki annesi olanlar, kıymetini bilmeyebilir. Annesini kaybedenler bu işin kıymetini çok daha iyi anlar. Anneler gününü tebrik ediyorum" diyerek mesajını verdi.

Konuşmaların ardından program yemek ile devam etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.