Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan-aliyev Ortak Basın Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörü maşa olarak kullananlar, masumların kanları üzerinden hesap görmek isteyenler Türkiye’ye asla diz çöktüremeyecekler, tam aksine kendileri diz çökeceklerdir" dedi.Ankara’daki terör saldırısı...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörü maşa olarak kullananlar, masumların kanları üzerinden hesap görmek isteyenler Türkiye’ye asla diz çöktüremeyecekler, tam aksine kendileri diz çökeceklerdir" dedi.
Ankara’daki terör saldırısı sonrası Bakü yerine Ankara’da gerçekleşen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 5’inci Toplantısı dolayısıyla Türkiye’ye gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aziz kardeşim İlham Aliyev ve çok değerli heyet üyelerine şahsım ve milletim adına, ülkemize, başkentimize hoş geldiniz diyorum. Azerbaycanlı gardaşlarımıza sergiledikleri güçlü dayanışma için şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Aliyev’in terör saldırısından sonra Ankara’ya geldiğine dikkat çeken Erdoğan, "Biz bugün 5’inci Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’nı aslında Bakü’de yapacaktık fakat bu olay sebebiyle sağolsun kardeşim Aliyev, ’Biz gelelim ve Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’nı Bakü’de değil, aynı yıl içerisinde de olsa biz bunu Ankara’da yapalım’ dediler. Bugün burada Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’nı hem bu olay karşısında birlikte gücümüzü, dayanışmamızı göstermek, ulusal, uluslararası bütün bu terör eylemlerine karşı birlikteliğimizi göstermeleri bakımından gerçekten ben bu ziyaretin ve bu Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’nın Ankara’mızda olmasını çok manidar buluyorum. Merhum babalarının da ifade ettiği gibi ’İki devlet, bir millet’ anlayışının bir tezahürü olarak ifade ediyorum. Azerbaycan’ın milletimizin kara gün dostu olduğunu bizzat gösterdiler. Bundan dolayı kendilerine tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
"BURADAKİ MESAJIN DİKKATLE OKUNMASINI ARZU EDİYORUM"
"Ben buradaki mesajın aslında dikkatle okunmasını arzu ediyorum" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
"Teröre destek vermeyi, teröriste perde olmayı özgürlük diye sunanlar, daha cenazelerimiz defnedilmeden siyasi rant peşinde koşanlar bu kardeşlik mesajından gerekli dersi almalıdırlar. Bu tür hadiseler ve verilen tepkiler meselenin mekan birlikteliği değil, asıl olanın bir ruh ve gönül birlikteliği olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Buradan bir kez daha şu hususun altını çizmek istiyorum; pazar günü düzenlenen saldırı tüm Türkiye’ye, 79 milyonun tamamına yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıyla terör örgütü cani ve alçak yüzünü bir kez daha göstermiştir. Saldırının hedefi milletimiz arasına korku salmak, Türkiye’yi hedefinden, kutlu yürüyüşünden, iddialarından vazgeçirmektir. Ama bunu asla başaramayacaklardır, bu mümkün değildir. Terörü maşa olarak kullananlar, masumların kanları üzerinden hesap görmek isteyenler Türkiye’ye asla diz çöktüremeyecekler, tam aksine kendileri diz çökeceklerdir. İnşallah millet olarak dost ve kardeş ülkelerin desteğiyle bu sıkıntıları da atlatacak, yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa ediyoruz, inşa edeceğiz. Ben başta aziz kardeşim Aliyev olmak üzere tüm Azeri kardeşlerime milletimiz adına teşekkür ediyorum. Biz de Türkiye olarak başta işgal altında tutulan Yukarı Karabağ olmak üzere her alanda Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmayı kararlı bir şekilde sürdürdük, sürdüreceğiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.