Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan, 15 ilin daha belediye başkan adayını açıkladı

Bugüne kadar 32 şehrin belediye başkan adaylarını açıklayan AK Parti, bugün 15 ilin adayını daha açıkladı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin TBMM'deki haftalık grup toplantısının ardından 15 ilin...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan, 15 ilin daha belediye başkan adayını açıkladı
Bugüne kadar 32 şehrin belediye başkan adaylarını açıklayan AK Parti, bugün 15 ilin adayını daha açıkladı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin TBMM'deki haftalık grup toplantısının ardından 15 ilin adayını duyurdu. AK Parti kabinesinden belediye başkanı olarak aday gösterilen ikinci bakan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin oldu. Ergin, Hatay'dan aday gösterildi. Daha önce de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'ten aday gösterilmişti.

Erdoğan, sırasıyla Ardahan, Iğdır, Erzincan, Bingöl, Hakkari, Rize, Bitlis, Batman, Ağrı, Erzurum, Van, Samsun, Hatay, Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan belediye başkan adaylarını duyurdu.

Önce illeri açıklayan Erdoğan; Ardahan'da mevcut Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Iğdır'da AK Parti İl Başkanı Mustafa Buluş, Erzincan'da mevcut Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Bingöl'de Yücel Barakazi, Hakkari'de Hakkari İl Özel İdaresi Sekreteri Osman Kızılban, Rize'de mevcut Belediye Başkanı Reşat Kasap, Bitlis'te mevcut Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Batman'da Mehmet Emin Ekmen, Ağrı'da mevcut Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın belediye başkan adayı olduğunu duyurdu.

Ardından da büyükşehirleri açıklayan Erdoğan, Erzurum'da eski Kartal Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Van'da Ensar Vakfı'nın Van Başkanı Osman Nuri Gülaçar, Samsun'da mevcut Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Hatay'da Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Diyarbakır'da Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Şanlıurfa'da ise Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'i aday gösterdi. Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, aday açıklanmadan önce kürsüye çıkarak kısa bir veda konuşması yaptı. Adayın hayırlı olmasını diledi ve kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Adaylar açıklanırken, önceki aday açıklama yöntemi izlendi. Önce adayın açıklanacağı il ile ilgili, grup salonunun duvarına projektörle yansıtılarak kısa bir video gösterildi. Ardından adayların kısa biyografileri okundu. O ilin milletvekilleri ve AK Parti il başkanları sahneye çağırıldı ve Erdoğan'la birlikte el ele tutuşarak poz verildi. Erdoğan, ardından sahneye çıkanlarla kısa bir süre sohbet etti.

Bugünkü açıklamalarla AK Parti şimdiye kadar 47 ilin belediye başkan adayını duyurmuş oldu. Erdoğan, Perşembe günü de İstanbul'da düzenlenecek toplantıyla İstanbul dahil bazı illerin de adaylarını duyuracak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.