Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engin Altay’dan Davutoğlu’na 'riyakar' eleştirisi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun grup toplantısında kendisine yönelik sözlerine düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi. Altay, "Davutoğlu’nun eli kitap tutmuyor. Kitaba hararet eden Egemen Bağış’ı...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2014 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2014 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun grup toplantısında kendisine yönelik sözlerine düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi. Altay, "Davutoğlu’nun eli kitap tutmuyor. Kitaba hararet eden Egemen Bağış’ı tutuyor." dedi.

    Engin Altay, Başbakan Davutoğlu’nun eleştirileriyle ilgili Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Altay şöyle konuştu: "Bakara, makaracılara gık diyemeyen Davutoğlu, ağzını kimseye açamaz, açmamalıdır. Kur'an-ı Kerim ile dalga geçen Egemen Bağış'ın elini tutan Davutoğlu, o elinde kalem de kitap da tutamaz. Biz TBMM'nin saygınlığını Davutoğlu'ndan öğrenecek değiliz. Ancak isterse ona bu konuda ders veririz. Bizim grubumuzda Meclis çatısı altında uçan tekme atanlar yok. Bizde milletin vekillerine 'tuzluk' diyenler de yok. Soma'da tekme tokat atanları koruyup, millete saygıdan bahseden riyakardır. Kur'an-ı Kerim'e hakaret edenlerin yanında durup, 'kitaba saygı' diyenler riyakardır. Bizim riya ile işimiz yok. Ben Davutoğlu'nun grup konuşmasındaki gafı acemiliğine veriyorum. Ustasına öykünen çırak olunca böyle acemilikler her işte olur. Tıpkı bugün olduğu gibi."

    Altay, CHP olarak demokrasi ve hukuku koruyacaklarını, 28 Ağustos günü gerçekleştirilen cumhurbaşkanı ant içme töreninde de bunu yaptıklarını söyledi. Altay, şöyle devam etti: "Atılan kitabın ruhunu iğfal edeceksin, kağıda 'kutsal' diyeceksin. Bu kitap selüloz. Bunun içindeki öz önemlidir. Bunun ruhu önemlidir. Bunun özüne ve ruhuna saygısı olmayanların, özünü ve ruhunu iğfal edenlerin selüloza saygı duymasına güler geçerim."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.