Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emniyet Müdürü Atamasını Gazetecilerden Öğrendi

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında Manisa’ya emniyet müdürü atanmamasını eleştirdi, 24 Nisan’da on binlerce insanın katılacağı mesir festivalinin büyük...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında Manisa’ya emniyet müdürü atanmamasını eleştirdi, 24 Nisan’da on binlerce insanın katılacağı mesir festivalinin büyük bir risk altında olduğunu belirtti. Bu sırada gazetecilerin Özel’i uyararak yeni emniyet müdürünün 3 gün önce atandığını söylemesi üzerine Özel, açıklamasını düzelterek yeni emniyet müdürünün neler yapması gerektiğini anlattı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin il binasında gündeme ilişkin düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Konuşmasına Türkiye’nin en önemli festivallerinden biri olan ve 475 yıldır kesintisiz bir şekilde devam eden mesir saçım töreninin yaklaşmasına rağmen Manisa’nın ciddi güvenlik sorunu olduğunu ve hâlâ emniyet müdürü atanmadığını söyledi. Emniyet müdürü atanmaması üzerinden hükümete yüklenen Özel’i, basın mensupları uyararak emniyet müdürünün 3 gün önce kararnamesinin çıktığını ve bugün veya yarın göreve başlayacağını hatırlattı. Özel, bunun üzerine açıklamasını değiştirerek, yeni emniyet müdürünün neler yapması gerektiğini anlattı.
TERÖRÜN AMACI TOPLUMA KORKU SALMAKTIR
Nevruz bayramı ile birlikte başlayan mesir karma törenine katıldıklarını hatırlatan Özel, “Bugün Manisa’da mesir karma şenliklerine katıldık. Bu sene mesir bir şenlik olarak, bir festival olarak bayram gibi kutlanmayacak. Ülkede büyük acı var, bugün sayın vali de, sayın belediye başkanları da ifade etti. Sadece geleneksel kısmı yapılacak. Biz bugün hem Şehzadeler İlçe Başkanımız Semih Balaban, hem Yunusemre İlçe Başkanımız Kubilay Koç ile İl başkanımızla, Kadın Kolları başkanımızla birlikte bu etkinliklere tam kadro katıldık, destek verdik geçmiş yıllarda olduğu gibi. Şunun bilincindeyiz; terörün amacı toplumsal yaşamı dinamitlemektir. Patlattığı bombanın etrafında yaptığı etkiden daha büyüğü topluma saldığı korkudur” dedi.
BÜTÜN DÜNYAYA HABER OLUYORUZ
Özel, “Öyle günlerden geçiyoruz ki bütün dünyaya haber oluyoruz” diyerek konuşmasına devam etti. Örneğin boğaz köprüsünün trafiğe kapatılmasını gösteren ve iki saat süreyle köprünün havaya uçurulacağı şüphesiyle bütün dünyanın gözlerini Türkiye’ye diktiğini anlatan Özel, sözlerine şöyle devam etti: "Gerçek olmayan bir bomba şüphesiyle bütün dünyada olumsuz bir gündem olduk. Dün maalesef dünyanın en önemli derbilerinden biri olan Fenerbahçe-Galatasaray maçı iki saat kala iptal edildi. Bütün dünya televizyonları bizden bahsetti. Bu durumda önümüzde yaklaşmakta olan mesir ile ilgili hepimizin çok dikkatli olması lazım. Hep birlikte bir çağrıda bulunalım. Biliyorsunuz aylardır Ankara’da emniyet müdürü yoktu, biz bunu çok kere eleştirmiştik emniyet müdürlüğünün vekaleten olmasını. Son bombalı saldırıdan sonra Sayın Genel Başkanımız bunu şiddetle eleştirince apar topar Ankara’ya emniyet müdürü atandı."
Manisa’da henüz emniyet müdürü olmadığını anlatan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Manisa’da, biliyorsunuz yapılan bir operasyonda kadınlara karşı uygunsuz davranışlar içinde bulunulduktan sonra emniyet müdürü açığa alınmıştı. Şimdi Türkiye’de elbette futbol maçları, derbi önemli ama metrekareye en çok insanın düştüğü, yüz binin üzerindeki kişinin çok dar bir alana toplandığı, Türkiye’de en çok kişinin en dar alanda toplanacağı mesir festivali yaklaşıyor. Sultan Camisinin minareleri ve kubbelerinden halka mesir saçılacak. Belki o gün yüz binlerce kişi burada olacak. O gün o festivalin o kısmının iptal edilmesi doğru değil. Terörün 475 yıldır kesintisiz yapılan bir ritüele engel olmasına hiçbirimizin gönlü razı gelmez."
Manisa’da o gün Türkiye’deki en üst düzey emniyet tedbirlerinin alınmış olması gerektiğini anlatan Özel, şöyle konuştu: "İnsanların o alana sağ salim gelmeleri ve uzaklaşmaları gerekiyor ama Manisa’nın henüz bir emniyet müdürü yok. Bu emniyet müdürü aynı Ankara emniyet müdürü gibi iktidar partisinin kendi içindeki çatışmalarından dolayı atanamıyor. Bir emniyet müdürü getiriliyor, ona Manisa milletvekillerinin bir kısmı taraftar oluyor bir kısmı karşı çıkıyor. Bir emniyet müdürünün ismi gündeme geliyor kararnamesi yazılıyor köşkten geri dönüyor. Bir emniyet müdürünün kararnamesini içişleri bakanı yazıyor, Başbakan itiraz ediyor. AKP karpuz gibi ikiye bölünmüş ve nasıl Ankara’ya aylarca emniyet müdürü atayamadı ve faciaya engel olamadılarsa 20 gün bir ay gibi bir süremiz var Manisa emniyet müdürsüz. Bu konuyu Manisa kamuoyunun dikkatine sunuyoruz ve aynen şunu söylüyoruz; Ey AKP milletvekilleri, ey İçişleri Bakanı, ey Başbakan Ankara’da söylediğimizi söylüyoruz. Derhal buraya bir emniyet müdürü atanmalıdır. Atayamıyor iseniz getirin onu da biz atayalım. Ankara emniyet müdüründe de aynı şeyi söylemiştik. Eğer emniyet müdürü atayamıyor iseniz getirin Manisa’ya da bir emniyet müdürü atanmasına Cumhuriyet Halk Partisi katkı sağlasın.”
Basın toplantısını takip eden gazeteciler Manisa’ya emniyet müdürü atandığını ve 3 gün önce kararnamesinin yayınlandığını belirtti. Özel de, emniyet müdürünün kararnamesinin imzalanıp imzalanmadığını sordu. Özel, ‘İmzalandı’ şeklinde yanıt alınca şunları söyledi:
“Yeni emniyet müdürünün biz geçen hafta bir emniyet müdürünün kararnamesi bir kez daha dönmüştü. Atanmamış olmasının önemli bir zafiyet olduğunu ifade ediyorduk. Bundan sonraki süreçte yeni emniyet müdürünün Manisa’da bütün teşkilatını bir birlik ve bütünlük halinde ele alıp mesir de Manisa’yı güvenli bir şekilde Mesir Saçım Törenini gerçekleştirmesini son derece önemsiyoruz. Emniyet müdürünün biran önce hem Manisa’da bütün partilerin hem bütün bürokrasinin katılımı ile Mesir Güvenlik Toplantısını yıllardır hep yapılan ama bu sene henüz yapılmayan bu toplantıyı gerçekleştirmesini özellikle bekliyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.