Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elitaş: Kadın vekiller pantolonla Genel Kurul'a gelirse itiraz etmeyiz

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, salı gününden itibaren kadın vekillerin pantolon ve ceketle Genel Kurul'a gelmesi durumunda itiraz etmeyeceklerini söyledi.AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Şafak Pavey’in Genel Kurul'daki...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elitaş: Kadın vekiller pantolonla Genel Kurul'a gelirse itiraz etmeyiz
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, salı gününden itibaren kadın vekillerin pantolon ve ceketle Genel Kurul'a gelmesi durumunda itiraz etmeyeceklerini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Şafak Pavey’in Genel Kurul'daki giyimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Grup başkan vekillerinin dün yaptığı toplantıya atıfta bulunan Elitaş, şunları söyledi: “Aralık 2012’de başlayan İç Tüzük Uzlaşma Komisyonu’nun aldığı karar iç tüzüğün 56. maddesinde pantolon giyme ile ilgili herhangi bir sorunun olmadığına kanaat oluşturduk. Önceki gün ve dün İç Tüzük Uzlaşma Komisyonu’nda grup başkan vekillerinden oluşan komisyonda AK Parti, MHP, BDP grup başkan vekilleri Şafak Hanım'ın dünkü yapacağı konuşmayı pantolonla yapacağı ile ilgili taahhüt ettiler. Aynı şekilde Meral Akşener Hanım'ın grup başkan vekillerini ara toplantıya çağırdığı zaman 9 grup başkan vekili, ‘Eğer Şafak Hanım isterse, başkan vekilimiz arayı 15 dakika daha uzatsın pantolonla konuşsun’ diye ifade etti. Ama her ne hikmetse CHP buna itiraz etti. Dün Meral Hanım'ın kıyafeti iç tüzüğün 56. maddesine aykırıdır. Ama dört siyasi parti grubunun mutabakatı sonucunda Meral Hanım, Güldal Hanım ve Ayşenur Hanım frak giymekten kurtulmuş, siyah bir ceketle TBMM’yi idare etmeye başlamıştır. 6 yıldan beri böyledir bu iş. İç tüzüğün hangi maddesinde kürsü işgali, başkanlık divanına saldırı yazar. İç tüzüğün hangi maddesinde tişörtle TBMM Genel Kurulu’na girilir. Böyle iki yüzlü siyaset olmaz.”

Salı gününden itibaren isteyen kadın vekillerin pantolonla gelebileceğini ve bu duruma itiraz etmeyeceklerini belirten Elitaş, “Salı gününden itibaren hangi partiden olursa olsun kadın milletvekili arkadaşlarımız ceketle ve pantolonla TBMM’ye geldiklerinde biz itiraz etmeyiz. MHP Grup Başkanvekili de itiraz etmeyecek. BDP Grup Başkanvekili de itiraz etmiyor. Toplantıda bunu ifade ettik. İç tüzükte değişikliğe ihtiyaç yok. Başörtüsünde kanuna engel, iç tüzük engeli olduğunu söylediler. Biz iç tüzük engeli olmadığını söyledik. Şu anda iç tüzüğün mevcut haliyle de pantolona engel yok.” şeklinde konuştu.

“KILIÇDAROĞLU GENEL BAŞKAN MI KAPICI MI?”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklama yapmamasını eleştiren Elitaş, “Kim bu Kemal Kılıçdaroğlu? CHP’nin nesi? Kapıcısı mı, genel başkanı mı? Böylesi önemli bir konuda bir ifadede bulunması gerekir. Sayın Başbakan’a hakaret ederek genel başkanlık yapılmaz. Grup toplantısı yapıyorsunuz Kemal Kılıçdaroğlu yok. Sen ne zaman bir şey söyleyeceksin? Sen ne zaman ana muhalefet partisinin genel başkanı olacaksın?” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.