Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elibol: “HDP Seçim Propagandasını Gitsin Ermenistan’da Yapsın”

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen sözde Ermeni tasarısına ilişkin TBMM Başkanı Cemil Çiçek öncülüğünde hazırlanan ve AK Parti, CHP ve MHP’nin imza attığı bildiriye imza atmayan HDP’yi...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2015 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen sözde Ermeni tasarısına ilişkin TBMM Başkanı Cemil Çiçek öncülüğünde hazırlanan ve AK Parti, CHP ve MHP’nin imza attığı bildiriye imza atmayan HDP’yi eleştirerek, “Türkiye’nin ulusal çıkarlarını ilgilendiren bir meselede Türkiye’deki tüm toplumla beraber hareket etmeyenler gitsinler kampanyalarını Ermenistan’da yapsınlar” dedi.
TBMM Başkanı Çiçek’in öncülüğünde Avrupa Parlamentosu’nun (AP) sözde Ermeni tasarısını kabul etmesi ve sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin HDP ve Selahattin Demirtaş’ın takındığı tavrı eleştiren Nuri Elibol, Demirtaş’ın sözde Ermeni tasarısına ilişkin yaptığı açıklamayı hiç garipsemediğini belirtti. Demirtaş’ın hangi projenin ürünü olduğunu ve kime çalıştığını bildiğini ifade eden Elibol, “Bunu ona kanan Kürt etnik kökenli vatandaşlarımızın bilmesinde fayda var. Demirtaş ve HDP üst yönetimi, Türkiye düşmanı ne kadar yapı varsa zaten bugüne kadar sözcülüğünü yaptılar. Demirtaş bir yandan PKK terör örgütünün sözcülüğünü yapıyor, şimdi de Asala’nın sözcülüğünü yapıyor. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü ve aleyhine çalışan ne kadar terör örgütü varsa Demirtaş onların sözcülüğüne soyunmuş durumunda. Demirtaş’ı ve HDP’yi Türkiye karşıtı her türlü blok ile işbirliği içinde görüyoruz. Demirtaş her ne kadar kendini gizlese de biz bunu biliyoruz” dedi.
Demirtaş’ın Türkiye aleyhine çalışan küresel, bölgesel aktör ve terör yapısı varsa hepsiyle kol kola olduğunu kaydeden Elibol, “Demirtaş’ın kandırmaya çalıştığı Alevi ve Kürt vatandaşlarımıza sesleniyorum, Asala terör örgütünün sözcülüğünü yapmaya kalkan Demirtaş’a asla kanmasınlar. Bazen farkında olmadan gerçek yüzünü ortaya koyuyor, bu da vatandaşımızın HDP ve Demirtaş’ın Türkiye düşmanları ile nasıl işbirliği içinde olduğunu gösteriyor. Sözde soykırım iddialarına destek çıkması, Türkiye aleyhtarları gibi düşünüyor olması beni hiç şaşırtmadı. Çünkü Demirtaş kendisi de bir Türkiye düşmanı” diye konuştu.
Bukalemun siyaseti ile Alevi ve Kürt vatandaşların kandırıldığını söyleyen Elibol, “Türkiye partisi olduk’ diyenlere bu ithaf olunur. CHP, MHP ve AK Parti’nin imza attığı bildiriye katılmamaları bunların Türkiyeli olmadığını da gösteriyor. Bunların farklı saiklerle siyaset yaptığı, farklı hedefleri olduğu, Türk insanı ile Türkiye toplumu ile aynı yolda olmadıkları görülüyor. Bence bunlar bu seçimlerde propagandayı Ermenistan’da yapsınlar. Türkiye ile ilgili bir meselede, Türkiye’nin ulusal çıkarlarını ilgilendiren bir meselede Türkiye’deki tüm toplumla beraber hareket etmeyenler gitsinler kampanyalarını Ermenistan’da yapsınlar, daha çok yakışır onlara” şeklinde konuştu.
Pursaklar ilçesinde seçim çalışmalarına AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Adem Ceylan ile birlikte katılan Nuri Elibol, vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Elibol, siyasi ve ekonomik istikrarın süreceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.