Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elektrik kesintileri TBMM gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı’na, Doğu ve Güneydoğu’da neredeyse olağan hale gelen elektrik kesintilerini sordu.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından yazılı...

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2014 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2014 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı’na, Doğu ve Güneydoğu’da neredeyse olağan hale gelen elektrik kesintilerini sordu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, Doğu ve Güneydoğu’da neredeyse olağan hale gelen elektrik kesintileri nedeniyle düzenli sulama yapamayan çiftçilerin, ürünlerinin kuruması sebebiyle ciddi zararlarla karşı karşıya olduğuna işaret etti.

Tanrıkulu, “Daha önce aldıkları kredilere, elektrik borçları nedeniyle el konulan çiftçiler bu olayı protesto etmişlerdi. 26 Ağustos tarihinde de iki gün devam eden elektrik kesintileri nedeniyle Mardin-Kızıltepeli çiftiler gösteri yaparak karayolunu trafiğe kapatarak taleplerini yetkililere duyurmaya çalışmışlardır.” dedi.

CHP’li Tanrıkulu, Bakan Eker konuyla ilgili şu soruları yöneltti:

"Kızıltepeli çiftçiyi ciddi bir mağduriyetle karşı karşıya bırakan elektrik kesintilerine son verilmesi için herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır?
Elektrik kesintisi yüzünden sulama yapamayıp zarar gören çiftçilerin zararlarının tespit edilerek bu oranda desteklenmesi söz konusu mudur?
Daha önce Güneydoğu’daki bir elektrik şirketi, kesintilerin 'kaçak elektrikten' kaynaklandığını ileri sürmüştü. Elektrik kesintileri, yöredeki çiftçiyi borçlarını ödemeye zorlama veya kaçak elektrik kullananları caydırma yöntemi midir? Borçluların bu şekilde ödeme yapmaya zorlanması ve borcu olmayanların da mağdur edilmesi hukuki midir?
Çiftçinin daha ucuz ücretle elektrik kullanımını sağlamak için bir çalışmanız bulunmakta mıdır?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.