Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomi bürokrasisindeki fişleme ve tasfiye iddiaları Meclis'e taşındı

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.Yeniçeri, şu soruları yöneltti: "Başbakan...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Yeniçeri, şu soruları yöneltti: "Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan’a bağlı kurum ile kuruluşlarda 17 Aralık 2013 tarihinden bu yana görevden alınan kişilerle ilgili olarak adli veya idari herhangi bir inceleme ya da sorusturma yürütülmüş müdür veya yürütülmekte midir? Yürütülmüş veya yürütülmekte ise haklarında inceleme ve soruşturma yapılan kimseler görev ve unvanları ile birlikte kimlerdir?

Görevden almaların dayanağını bahsi geçen bu inceleme ve soruşturmalar mı oluşturmaktadır?

Görevlerinden alınan bu kimselerin yasal görevlerinin dışında faaliyetlerde bulunduklarına ilişkin somut deliller tespit edilmiş midir? Edildi ise bu deliller görevinden alınan her şahıs için ayrı ayrı belirtilmek sureti ile nelerdir? Somut deliller mevcut değilse anılan kişilerin görevlerinden alınma gerekçeleri görevinden alınan her şahıs için ayrı ayrı belirtilmek sureti ile nelerdir?

Bahse konu görevden alınmaların Başbakanlık'ta hazırlanan bir liste doğrultusunda yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? Böyle bir liste mevcut mudur? Mevcut ise anılan liste kimler tarafından, kimlerin talimatı ile hangi yetkilere dayanarak hazırlanmıştır? Listede kaç kişinin ismi bulunmaktadır? Listede ismi bulunan kimselerin kaçı Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan’a bağlı kurum ile kuruluşlardaki görevlerinden alınmıştır?

Ekonomi bürokrasisinde çalışan kimselerin dünya görüşlerine göre fişlendikleri ve tasfiye ile görevden almaların bu doğrultuda yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır?

17 Aralık 2013 tarihinden bu yana Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapmakta olan yöneticiler içerisinde görevinden alınmış olanların sayısı kaçtır? Bu kimseler, görev, unvan ve görevden alınma gerekçeleri ile birlikte kimlerdir? Bahsi geçen görevden almaların ardından Türkiye’nin G-20 başkanlığının nasıl ve hangi kadrolarca yürütülmesi planlanmaktadır?

Ekonomik hedeflerin revize edildiği bir dönemde ekonomi bürokrasisinde geniş çaplı tasfiyeler yapılmasının olumsuz etkiler doğurmaması için hangi tedbirler alınmıştır?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.