Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomi Bakanı Elitaş: “Kapadokya’da Kış Turizmini Ortaya Çıkartmamız Lazım”

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye’nin en gözde turizm sektörünün deniz turizmi olduğunu, Kapadokya bölgesinde ise kış turizmini ön plana çıkartmak için çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye’nin en gözde turizm sektörünün deniz turizmi olduğunu, Kapadokya bölgesinde ise kış turizmini ön plana çıkartmak için çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş Nevşehir’de bir takım gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir’e geldi. Bakan Elitaş Nevşehir Valiliği ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ekonomi Bakanı Elitaş, Türkiye’nin en gözde turizm sektörünün deniz turizmi olduğunu, Kapadokya bölgesinde ise kış turizmini ön plana çıkartmak için çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Elitaş, “Bizim turizmle ilgili şuanda en gözde olan sektör deniz turizmi. Fakat bizim daha farklı cevherlerimiz var. Daha farklı özelliklerimiz var. Bunu kamuoyuna tanıtmamız lazım. Sağ olsun Kültür ve Turizm Bakanı arkadaşlarımız bugüne kadar büyük gayret gösterdiler ama bunun yanında yeni Bakanımız Mahir Ünal bu konuda çok güzel gayretler ortaya koyuyor. Nevşehir bir kültür turizmi merkezi. Tarih turizminin en önemli bölgelerinden birisi. Biz de aynı coğrafyanın bir bakanı, bir milletvekili olarak baktığımızda benzerlerinin olduğunu görüyoruz. Hatta diyoruz ki Kapadokya’nın başlangıcı Kayseri’den geçer. Bir taraftan kültür ve tarih turizmi diğer taraftan da kış turizmini ortaya çıkarmamız lazım. Kış turizmini gerçekleştiren iki ülke var. Biri Japonya biri Çin. Bunu biraz daha genişletmekte fayda olduğunu düşünüyorum. En son İran Cumhurbaşkanının ülkemizi ziyareti sırasında İran halkının en güvenli gideceği turistik bölge Türkiye’dir diye ifade etmesi bizim için çok önemli. Biz buradaki turisttik alanları görmelerini, kültür ve tarih turizmi yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bunu iç turizme de tavsiye ediyoruz. Kendi tarihimizi bilmeden başkalarına anlatamayız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.