Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin’den Yatırım Vurgusu

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Cumhuriyet tarihinden 2002 yılına kadar Türkiye’ye gelen yatırım miktarının 15 milyar dolar olduğunu belirterek, “2002’den bu yana ise 165 milyar dolar. Performansa bakın, şu güvene bakın” dedi.Ekonomi...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Cumhuriyet tarihinden 2002 yılına kadar Türkiye’ye gelen yatırım miktarının 15 milyar dolar olduğunu belirterek, “2002’den bu yana ise 165 milyar dolar. Performansa bakın, şu güvene bakın” dedi.
Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, çeşitli ziyaretler için geldiği İzmir’de AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ı ziyaret etti. Metin, hayatının büyük bölümünün İzmir’de geçtiği belirterek, İzmir’in kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. İzmir’in ticaret ve sanayisiyle her geçen yıl değişen bir şehir olduğunu ifade eden Metin, “İzmir her şeyi hak ediyor. İzmir bizim her türlü şekilde hizmetinde olduğumuz bir ilimiz. Her yıl potansiyel olarak ilk üçe giren İzmir’in hedefini büyüttüğünü görmekteyiz. İzmir’de her türlü projeyi gerçekleştirme adına hükümet ve bakanlık olarak destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
“24 ÇEYREKTE İSTİKRARLI GİDEN BİR ÜLKEYİZ”
Türkiye’nin önemli bir transit ülkesi olduğunu kaydeden Metin, “Dünyanın yüzde 70 enerji hatlarının geçtiği bir ülkeyiz. Bugün İzmir’den uçağa bindiğinizde 4 saatte gittiğiniz ülke sayısı 56. Türkiye’nin vizyonunu belirtmek anlamında bu çok önemlidir. Bu noktada İzmir beşeri kapasitesi, potansiyeli ile ekonomisini daha yukarılara taşıyabilme noktasında bir kavşak nokta. Sanayideki üretim yeteneği, ticaretteki backgroundu ile her dönem katma değer üreten bir il" diye konuştu.
Dünya ticaretinin yüzde 10 küçüldüğü dönemde Türkiye’nin büyümeye devam ettiğini anlatan Metin, şunları söyledi: "Biz 24 çeyrekte ayakları yere basan, istikrarlı bir şekilde giden bir ülkeyiz. 13 yılık süreçte büyümemiz yüzde 75. İnşallah daha yukarıya taşıyacağız. Bunun için çalışacağız. Bunun için İzmir önemli bir lokomotif.”
ÜÇÜNCÜ SERBEST BÖLGE ALT YAPISI HAZIR
Gelişen ve değişen dünyada İzmir’in çok önemli yer tuttuğunu belirten Metin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Serbest bölgemiz bir varken iki oldu ve şimdi üç olacak. Alt yapı çalışmalarımız hazır onunla ilgili. Tam kapasite ile çalışan 13 organize sanayi bölgemiz var. Açıkçası tam kapasite çalışan bir İzmir var. Bize düşen İzmir’in bu potansiyelini daha da yukarıya çıkarmak olacaktır. İzmir yatırım noktasında da cazibe halindedir. Para, güvenli ve istikrar olan yerde olur. Bu anlamda İzmir’e geliyor. İzmir’e gelen yatırımlara baktığınızda kaliteli ve nitelikli yatırımlar var.”
15 MİLYAR DOLAR 165 MİLYAR DOLAR OLDU
Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti hükümeti döneminde yatırımların katlandığına işaret ederek, “Cumhuriyet tarihinden 2002 yılına kadar Türkiye’ye gelen yatırım miktarı 15 milyar dolar. 2002’den bu yana ise 165 milyar dolar. Performansa bakın, şu güvene bakın. Şu anda yılda ortalama 15 milyar dolar yapıyoruz. Çok şükür daha da iyi olacak. Ekonomi Bakanlığı olarak ihracatçı birlikleri ve odalar ile istişareler devam ediyor. İhracatı artırıcı, yatırımı artırıcı ithalatı önlemeye ilişkin argümanları da geliştiriyoruz” diye konuştu.
“İNŞALLAH PERFORMANSIMIZA YEREL DE KATKI VERİR”
Fatih Metin, İzmir’de yaptığı ziyaretlerin çok verimli geçtiğini belirterek,”İzmir bizim göz bebeğimiz. Bu nedenle alt yapı ve üst yapısıyla devam eden projelerin daha iyi olması noktasında gayretimiz devam edecektir. İnşallah bu performansımıza yerel de katkı verir” dedi.
İzmir’de 35 milyardan fazla proje ürettiklerini belirten Delican, şunları söyledi: “İzmir Ege Bölgesinin kalbi. Yerel de kalkınma olmadığı için bir düşüş yaşanıyor ancak yaptığımız katkılarla İzmir, 2023 hedefinde önemli bir yer tutacak. İzmir’i artık İstanbul ile yarışacak. Her ne kadar yerelde bu destek olmasa da biz bunu hükümet olarak ayağa kaldıracağız. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Binali Yıldırım Bakanımızın başlattığı birçok proje devam ediyor. Sadece İzmir’de 9 milyar dolarlık ihracatın, 2023 hedefinde İzmir’in 100 milyar dolarlık ihracatını öngörüyorum. Buradaki en büyük payı İzmir alacaktır. İzmirli hemşehrilerimiz bugünkü ellerindeki değerin 10 katına ulaşmış olacaktır. Biz büyük yatırımcıları İzmir’e davet ediyoruz. Ekonomi alanında inşallah İzmir hak ettiği yere ulaşmış olacaktır.”
Başkan Delican, cuma günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in İzmir’e geleceğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.