Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Egemen Bağış, Füle’ye AB kaynağı için teşekkür etti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye’ye 236 milyon Euro’nun üzerinde kaynak aktarılmasına şahsi destek sağlayan Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Stefan Füle’ye teşekkür etti. Egemen...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye’ye 236 milyon Euro’nun üzerinde kaynak aktarılmasına şahsi destek sağlayan Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Stefan Füle’ye teşekkür etti.

Egemen Bağış, Türkiye’nin temel hak ve özgürlükler, göç ve sınır kontrolü, enerji, çevre, tarım ve iklim değişikliği konularında AB uyum sürecinde attığı adımlara katkı sağlamak için Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye’ye kaynak aktarılması kararı üzerine teşekkür ifade eden bir açıklama yaptı. "Dile kolay, milletimizin cebinden tek kuruş dahi çıkmadan yaklaşık 650 milyon TL tutarında kaynak Türkiye’nin gelişimine, ilerlemesine, kalkınmasına aktarılacak." diyerek sevincini belirten Bakan Bağış, şöyle devam etti: "Ülkemize, milletimize, AB sürecimize hayırlı olsun. Söz konusu kaynağın aktarılması noktasında AB nezdinde önemli bir çaba harcadık ve hamdolsun bu çabalarımız karşılıksız kalmadı. Bu noktada Avrupa Birliği’ne ve özellikle Genişlemeden Sorumlu Komiser, değerli dostumuz, Stefan Füle’ye şahsi desteklerinden dolayı müteşekkiriz.
Bu kaynak Türkiye’nin reformlarını desteklemesi bakımından önemli olduğu kadar esasen Türkiye’nin reform sürecindeki kararlılığına olan inancın da bir göstergesidir."

"DESTEKLE, REFORMLAR İVME KAZANACAK"

Bağış, Türkiye’nin son 11 yılda peş peşe hayata geçirdiği devrim niteliğindeki reformlarla ileri demokrasi yolunda kazandığı ivmeyi bu destekle daha da ileriye taşıyacağına vurgu yaptı.
Bağış, sözlerini, "Son süreçte bünyesinde birçok demokratik reform ve değişime ev sahipliği yapan Türkiye 2013 katılım öncesi mali yardımı sayesinde 2012’de elde etmiş olduğu bütün ekonomik, sosyal ve hukuksal kazanımlara yenilerini ekleyecektir. Bu yılki İlerleme Raporunda Türkiye adına ifade edilen olumlu gelişmeler böylece Avrupa Birliği tarafından bir kez daha tescillenmiş oldu." diye sürdürdü.

"TÜRKİYE, REFORM YORGUNU DEĞİL REFORM OLGUNU"

Türkiye’nin bugün reform yorgunu değil reform olgunu bir ülke olduğuna dikkat çeken Bağış, "Sayın Füle’nin açıklamasında ifade ettiği gibi, Türkiye-AB ilişkilerinde son haftalarda görülen olumlu gelişmelerinin devam etmesi bizim de arzumuzdur. Nitekim biz bu gelişmenin yolunu Türkiye’nin gerçekleştirdiği reformlara ek olarak Avrupa Birliği tarafından atılan somut adımlarda görüyoruz.
Yaklaşık 650 milyon lira tutarındaki bu kaynağın bir kez daha ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Avrupa Birliği’nin katılım öncesi mali yardım araçları 2013 ulusal fonunun Türkiye adına hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye’nin bu sayede son yıllarda başarmaya alışık olduğu reformlarına yenilerini ekleyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın." düşüncesini aktardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.