Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Barış Ve İletişim Derneği’nden Konsolos Papoulıa’ya ziyaret

Türk- Yunan Dostluğunu Pekiştirmek Ve Ege'nin Her İki Kıyısında Barışı Sağlamak Amacıyla 12 Yıl Önce Kurulan, Ege Barış Ve İletişim Derneği Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulıa'yı Ziyaret Etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ege Barış Ve İletişim Derneği’nden Konsolos Papoulıa’ya ziyaret
Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek ve Ege’nin her iki kıyısında barışı sağlamak amacıyla 12 yıl önce kurulan, Ege Barış ve İletişim Derneği Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulıa’yı ziyaret etti.
Ziyarete Ege Barış ve İletişim Derneği Başkanı Bülent Tanık (Ankara’nın Çankaya eski Belediye Başkanı), 2.Başkan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Soysalan (Didim eski Belediye Başkanı) katıldı.
Derneğin yeni seçilen yönetiminin nezaket ziyareti niteliğinde gerçekleşen buluşmada Türk-Yunan ilişkileri ve mülteci sorunu konuşuldu.
Yapılan görüşme ile ilgili bilgi veren Ege Barış ve İletişim Derneği Başkanı Bülent Tanık; "Sayın Başkonsolos Argyro Papulya ziyaretinden memnun ayrıldık. Ege Denizi Kıyılarında yaşayan iki toplumun, iki halkın dostluk ve dayanışma duygularını, barış isteklerini paylaştık. Son yirmi yıla damgasını vuran istikrarlı sükunet ortamının devamı yönündeki duyarlılıklar ve ortak duyguların paylaşılması umut verici oldu. Ortadoğu’da ki Savaşın mağdurlarına-sığınmacılara dönük sorunlar konusunda dayanışma ihtiyacı değerlendirildi. Derneğimizin Midilli’de ki benzer kardeş örgüt-Siniparksy ile planladığı etkinlikler hakkında bilgi paylaşıldı. Alaçatı- Ayvalık kökenli sayın Başkonsolosun toplumlar arası turistik ticari kültürel ilişkilerin kolaylaştırılmasına, barışçı duyguların gelişimine önemli katkıları olacağına inancımız güçlendi" dedi.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; "Aynı coğrafyada yaşayan her iki kardeş halkın barış içinde yaşaması en büyük amacımız. Bunu kültürel ve sanatsal etkinlikler ile zenginleştirebilmeliyiz. Sayın konsolos ile bu konularda görüştük. Ortadoğu’da süren savaş sonucu evlerini bırakmak zorunda kalan binlerce insanın dramını paylaştık. Ortak dilimiz bir an önce barışın sağlanması oldu. Ayrıca turizm ve ticari konuları da görüşmemizde ele aldık. Kendisi de bu konuda bizimle aynı görüşleri paylaştı" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.