Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Efkan Ala: "146 önemli olay engellendi"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, yıl başından bugüne kadar terör ve istihbarat çalışmalarıyla 146 önemli olayın engellendiğini belirterek, "Biz bunları milletin huzur ve güvenliği bizim için ilk sırada geldiği için tek tek açıklamıyoruz....

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İçişleri Bakanı Efkan Ala, yıl başından bugüne kadar terör ve istihbarat çalışmalarıyla 146 önemli olayın engellendiğini belirterek, "Biz bunları milletin huzur ve güvenliği bizim için ilk sırada geldiği için tek tek açıklamıyoruz. Çok etkili ve gece gündüz çalışan bir kadroyla mücadele ediyoruz" dedi.
AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Ramazan Bayramı dolayısıyla Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde bulunan Gönül Dostları Bahçesi’nde bayramlaşma programı düzenledi. Törene, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, İl Başkanı Cemalettin Torun, milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.
Bayramlaşma töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ramazan ayında binlerce kişiyi bir araya getirdiklerini söyledi. Altepe, "Ramazanın rahmet ve bereket rüzgarları Bursa’mızda en güzel şekilde esti. Ramazanı en güzel şekilde ihya ettik. Allah yaptığımız ibadetleri kabul etsin. Her köşeye ulaşmaya çalıştık" dedi. Teröre ve terör yandaşlarına da tepki gösteren Başkan Altepe, "İnşallah huzurumuzu bozamayacaklar. Bursa’da olduğu gibi o bombalar ellerinde patlayacak. Bizler büyük bir milletiz. Bir yandan hükümetimiz, bizler büyük bir Türkiye için çalışacağız" diye konuştu.
"Türkiye 4.8 oranında büyüdü"
Ramazan Bayramı’nın İslam dünyasına barış ve huzur getirmesini dileyerek sözlerine başlayan İçişleri Bakanı Efkan Ala ise, "Bugün dünya başka bir yüzyılı yaşıyor. Silahlar, güçler bir yana terör örgütlerinin koalisyonu ve başka güçler tarafından kullanımı söz konusudur. Burada Türkiye bulunduğu coğrafyada istikrarsızlığın artık neredeyse kader olduğu Ortadoğu’da, Suriye’de, Irak’taki perişanlığın istikrar adası olarak yoluna devam ediyor. Bu istikrarı Türkiye’ye hediyeye eden kadrolar işte burada. Sizleri de yürekten selamlıyorum. Geçen gün Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın katılımıyla Osmangazi Köprüsünü hizmete açtık. 9 milyar Dolar civarında bu yatırım İstanbul’dan Bursa üzerinden İzmir’e bağlayan dünyanın 4’üncü büyük yatırımıdır ve 2002 yılındaki Türkiye’nin yatırım bütçesinin neredeyse iki katıdır. Sizin duruşunuzla Türkiye’ye hediye ettiğiniz istikrarlı dönemde nerelerin başarıldığının en somut kanıtıdır. Türkiye’den 1 kuruş ödemeden bunu başarabiliyoruz. Türkiye’nin geleceğine uluslar aras piyasalar güven duyuyor. 3’üncü havalimanı, 3’üncü köprü, denizin altında otoban yapılıyor, bu kadar işler olurken dünyada gidişat eksiye doğru. Türkiye 4.8 oranında büyüdü. Biz gönlümüzü Suriyeli kardeşlerimize açtığımız zaman karını düşünenler oldu. Biz kapımızı açtık ve ekmeğimiz çoğaldı. Biz Rabbimizin bizi yarattığı gaye uğruna siyaset yaparız. İnancımızın bizi götürdüğü yere gidelim diye millet bizlere dua ediyor" dedi.
"Problemleri çözerek buraya geldik ve çözerek 2023’e varacağız"
"Türkiye uluslararası ilişkilerler de dünyanın gıpta ile izlediği adımlar atıyor" diyen Bakan Ala, "Türkiye’yi Türk milletine layık bir feraset yönetmektedir. Uluslararası ilişkilerde iyileşmeler katkı sağlayacaktır. Problemleri çözerek buraya geldik ve çözerek 2023’e varacağız" şeklinde konuştu.
"146 önemli olay engellendi"
Küreselleşmiş bir terör sorunu ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Bakan Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:
"80’den beri terör örgütleri ile müdahale ediyoruz. ’Gelin el birliği yapalım, terör örgütleri yılan gibidir sokar bir gün, terör bataklığa sürükler’ dedik anlamadılar. Şimdi diğer ülkelere de dokunuyor. Her tarafa terör örgütleri fırsat buldukça saldırıyor. Hiçbir amaç insanları katletmeyi meşru gösteremez. Dünyaya nasıl işbirliği yapılmasını haykırırken, etkili bir mücadele de yönetiyoruz. PKK’ya karşı yaptığımız mücadelelerde, 12 yerleşim biriminde belediyelere gönderdiğimiz paralarla kaldırım yapacaklarına, kaldırımları sökerek bomba yerleştirmelerine yardımcı oluyorlar. 25 tanesini görevden aldık. 12 yerleşim biriminin caddeleri, sokakları temizlendi. 10 milyonlarca kök kenevir, uyuşturucu her türlü bela iç içe geçmiş. 25’e yakın araç millete bombalı tuzak hazırlamak için kullanılmış, onlar da alındı. Yıl başından bu güne kadar terör ve istihbarat çalışmalarıyla 146 önemli olay engellenmiştir. Biz bunları milletin huzur ve güvenliği bizim için ilk sırada geldiği için tek tek açıklamıyoruz. Çok etkili ve gece gündüz çalışan bir kadroyla mücadele ediyoruz. Bazıları uluslararası güçlerin de desteğini alarak bu eylemleri engelleyemeden gerçekleştiriyor. İstanbul’da meydana gelen saldırıda güvenliği aşamayacaklarını bildikleri için hem intihar bombacısı, hem de silahlarıyla birlikte saldırdılar. Orada da bir polisimiz şüpheliye kimlik sorduğu zaman yaralandı, bir polisimiz de teröristi vurarak daha büyük bir eylemi engelledi. Onların da bayramlarını kutluyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Önlenemeyenlerin de yapıldıktan sonra büyük bir soruşturmayla işbirlikçilerini yakalıyoruz. İstanbul’daki hadiseyi yapanların işbirlikçisi iddiasıyla 30 kişi tutuklandı. Bunların 15’i yabancı. Birden çok ülke uyruğuna sahipler. Onları da tek tek söylememe lüzum yok. Biliniz ki sizin ortaya koyduğunuz emeğin hakkını verebilmek için gecemizi gündüzümüze katacağız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.