Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Edirne valisi ırkçılık yaparak ülkenin yurt dışındaki itibarını bozdu"

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Dışişleri ve Avrupa Birliği bakanlıklarına ait bütçe görüşmeleri tartışma ile başladı. AK Parti sıralarına tepki gösteren CHP’li Adnan Keskin, “Annenin karnında 9 ay nasıl durdun?” diye tepki...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Edirne valisi ırkçılık yaparak ülkenin yurt dışındaki itibarını bozdu"
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Dışişleri ve Avrupa Birliği bakanlıklarına ait bütçe görüşmeleri tartışma ile başladı. AK Parti sıralarına tepki gösteren CHP’li Adnan Keskin, “Annenin karnında 9 ay nasıl durdun?” diye tepki gösterdi. Keskin, Edirne valisinin ırkçılık yaparak ülkenin yurdışındaki itibarını bozduğunu da savundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Dışişleri ve Avrupa Birliği (AB) Bakanlıklarına ilişkin 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin hesap Kanunu Tasarısı kapsamında görüşmelere geçildi. Her iki bakanlık ve bağlı kurumlara dair sunumlarla başlanan Komisyon görüşmesinde önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sunum gerçekleştirmeden önce toplantıda usul tartışması yaşandı. CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin söz alarak Türk dış politikasında Türkiye’nin devasa sorunlarla karşı karşıya kaldığını ifade ederek IŞİD’in Türkiye’den gençleri devşirdiğini kaydetti. Komisyonun, AK Partili sıralardan konuşmanın usüle dair olmadığı tepkisi üzerine Keskin, “Annenin karnında 9 ay nasıl durdun?” diye seslendi. Edirne valisinin ırkçılık yaparak ülkenin yurtdışındaki itibarını bozduğunu söyleyen Keskin, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan bir açıklama talebinde bulundu. Adnan Keskin, konuşmaların 20 dakika ile sınırlı olmasını talep etti. Her iki bakanlığına ait bürokratların kendilerini tanıtmasından sonra Plan ve Bütçe Komisyon toplantısı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sunumu ile devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.