Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Dünyada yolsuzluğa bulaşan hükümet düşer, Türkiye’de ülke itibarı düştü"

MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, dünyanın her yerinde yolsuzluğa bulaşan hükümetlerin düştüğünü ama Türkiye’de maalesef öyle olmadığını söyledi. AKP hükümetinin büyük bir yolsuzluk olayına karıştığını ve geçen yıl...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Dünyada yolsuzluğa bulaşan hükümet düşer, Türkiye’de ülke itibarı düştü"
MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, dünyanın her yerinde yolsuzluğa bulaşan hükümetlerin düştüğünü ama Türkiye’de maalesef öyle olmadığını söyledi. AKP hükümetinin büyük bir yolsuzluk olayına karıştığını ve geçen yıl önce 17 Aralık, ardından 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarının patlak verdiğini belirten Kutluata, “İktidar, ortaya çıkan yolsuzlukları ne reddedebilmiş ne de adalete sevk etmiştir, sadece yolsuzlukların, hükümeti düşürmek için ortaya çıkarıldığını söylemiş. Dünyanın her yerinde yolsuzluğa bulaşan hükümetler düşerdi ama Türkiye’de maalesef öyle olmadı, düşen, ülkenin itibarı oldu, iktidarın itibarı oldu ve görüldüğü gibi, bu seneki zayıflıktan görüldüğü gibi bütçenin itibarı oldu.” dedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 37. birleşimi saat 13.00'te açıldı. Birleşimi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek yönetirken, katip üyelikleri ise Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık yapıyor. MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, bütçenin geneli üzerine görüşlerini dile getirdi.

AKP hükümetleri döneminde bütçe görüşmelerinin her geçen yıl heyecanını kaybettiğini söyleyen Kutluata, “Bütçelerin arkasında bulunması gereken siyasi iradenin durumunu ve dayandığı ekonomik yapının halini ortaya koymaktadır.” dedi.
Yeterlilikleri ve güvenilirlikleri açısından tartışılan bütçelerin, son 2 yıldır itibarı açısından da tartışılır olduğunu kaydeden Kutluata, “Bu nedenle AKP iktidarının siyasi hedeflerinin Türk milletinin beklenti ve hedeflerinden farkı istikamete yöneldiğinin ortaya çıkması ve bütçenin dayandığı ekonominin yolsuzluk ekonomisine dönüşmüş olmasının büyük önemi vardır. Geçen yıl Aralık ayında bütçesi görüşülen AKP hükümetinin büyük bir yolsuzluk olayına karıştığı ortaya çıkmış ve önce 17 Aralık, ardından 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olayları patlak vermiştir.” diye konuştu.

Bu yılın bütçe görüşmelerinin de MHP’nin ilan ettiği 17-25 Aralık Yolsuzlukla Mücadele Haftası içerisinde görüşüldüğünü anlatan Kutluata, “Geçen yıl 20 Aralık tarihinde 2014 yılı bütçesi üzerine konuşurken, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarının çok vahim olduğunu ancak 17 Aralık'tan sonra ortaya çıkan tablonun yani AKP hükümetinin sergilediği tavrın çok daha vahim olduğunu ifade etmiştim. Nitekim bu vahim tablonun ardından patlayan 25 Aralık yolsuzluklarına rağmen adaletin işlemesinin önü kesilmiş, bu yüzden bu yara toplumun gerilerine doğru işlemiştir. O tarihte sadece yolsuzluğa karışanlar suçlanırken, aradan geçen süre içinde gereği yapılmadığı için yolsuzluk girdabı, yolsuzluğu savunanları, ona göz yumanları, görevini yapmayanları, zaman zaman maalesef bu Meclis'te de şahit olunduğu gibi alkışlayanları da içine çekmiş bulunmakta. Esasen bütçelerinin yetersizliği bile hükümetleri düşürmeye yeterken, bizzat hükümet üyeleri ve daha ileri makamların içinde bulunduğu yolsuzluk iddiaları önlenemez, tartışılamaz ve mahkemelere sevkedilemez hale gelmiştir. İktidar, ortaya çıkan yolsuzlukları ne reddedebilmiş ne de adalete sevk etmiştir sadece yolsuzlukların hükümeti düşürmek için ortaya çıkarıldığını söylemiş. Dünyanın her yerinde yolsuzluğa bulaşan hükümetler düşerdi ama Türkiye’de maalesef öyle olmadı düşen ülkenin itibarı oldu, iktidarın itibarı oldu ve görüldüğü gibi bu seneki zayıflıktan görüldüğü gibi bütçenin itibarı oldu.” şeklinde konuştu.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.