Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya İnsani Zirvesi Öncesi Bayrak Töreni

Küresel insani yardım politikalarının belirleneceği ve açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un yapacağı BM Dünya İnsani Zirvesi öncesi bayrak töreni düzenlendi. BM ve Türkiye bayrağının...

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Küresel insani yardım politikalarının belirleneceği ve açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un yapacağı BM Dünya İnsani Zirvesi öncesi bayrak töreni düzenlendi. BM ve Türkiye bayrağının göndere çekildiği törene, BM Genel Sekreteri Yardımcısı ve İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O’Brien ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı. Göndere çekilen BM ve Türkiye bayrağı öncesi açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye olarak ilk defa düzenlenecek zirveye ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirterek, “Bu anlamlı zirve, esasen dünyada insanlığın karşı karşıya kaldığı sınamalara karşı hangi çözümleri üretebiliriz, bu anlayışın, bu arayışın neticesidir. İlk defa düzenleniyor. Türkiye olarak ilk defa düzenlenecek zirveye ev sahipliği yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Sadece az gelişmiş ülkelerde, ya da gelişmekte olan ülkelerde veya bölgelerde değil, en gelişmiş ülkelerde bile insanların karşı karşıya kaldığı ciddi sınamaların olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.
Çatışmaların, şiddetin, terörün ya da çevre felaketleri ile ekonomik krizlerin yansıması olarak birçok insanın evlerini ve ülkelerini terk etmek zorunda kaldığını hatırlatan Çavuşoğlu, “Bu çaresiz insanların yaşadıkları sorunların çözümü konusunda da uluslar arası örgütlerin ve ülkelerin de ne kadar çaresiz kaldığını, ya da klasik yöntemlerle başarısız olduğunu söylemek durumundayız. İnsanlığın karşı karşıya kaldığı sorunlara karşı yeni çözüm önerileri bulmak için bu zirvenin gerçekleştirilmesi fikrini ortaya koyduk” dedi.
Tarihte ilk kez Türkiye’de düzenlenecek olan ve küresel insani yardım politikalarının belirleneceği BM Dünya İnsani Zirvesi, 23-24 Mayıs tarihleri arasında, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Zirveye 180 ülkeden devlet ve hükümet başkanları, sivil ve siyasi toplum temsilcileri ve gözlemciler katılıyor. Zirveye uluslararası basının büyük ilgi gösterdiği vurgulanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.