Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DSP’den 23 Nisan Değerlendirmesi

Dsp Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, 23 Nisan’ın, 1 Kasım 1922’de Saltanatın Kaldırılması Ve Cumhuriyet’in İlan Edilmesine Zemin Hazırlaması Açısında Da Anlamı Büyük Olduğunu Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DSP’den 23 Nisan Değerlendirmesi
DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, 23 Nisan’ın, 1 Kasım 1922’de saltanatın kaldırılması ve Cumhuriyetin ilan edilmesine zemin hazırlaması açısında da anlamının büyük olduğunu söyledi.
Parti binasındaki basın toplantısında, iktidarın Kut’ül Ammare gibi alternatif kutlama günlerini gündeme getirerek, Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in kazanımlarının içinin boşaltılması girişimlerini inatla sürdürdüğünü öne süren Dilara Tambova, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı yani Büyük Türk Milletinin Meclisi anlamını taşımaktadır. Bugün o Meclis Atatürk’ün Cumhuriyetin ve Türk ulusunun değerlerini yok etmek adına her türlü eylem ve söylemi gerçekleştirmiş, temsil edilen partilere ve temsilcilerine bakıldığında ‘gayrı milli’ bir yapıya dönüştürülmüştür” dedi.
AK Parti ve CHP’yi eleştiren Tambova, MHP’deki değişim ve dönüşüm hareketlerini sağ bloktaki boşluğun doldurulmasına yönelik ciddi bir çalışma olarak yorumladı.
"KILICDAROĞLU’NUN HAYATININ YALANI"
DSP Genel Başkan Yardımcısı Tambova, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Ecevit’in çırağıyım” sözlerini ‘hayatının yalanı’ diye yorumlayarak tepki gösterdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.