Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DSP Genel Başkanı Aksakal: "Yaşam standartlarını güvence altına alabiliyorsanız isterse adınız kral olsun"

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "Eğer demokrasiye inanıyorsanız, parlamenter sistemin ve batılının, ileri çağdaş medeniyetler seviyesinde ülkelerindeki insanların yaşam standartlarını güvence altına alabiliyorsanız,...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2016 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2016 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, "Eğer demokrasiye inanıyorsanız, parlamenter sistemin ve batılının, ileri çağdaş medeniyetler seviyesinde ülkelerindeki insanların yaşam standartlarını güvence altına alabiliyorsanız, isterse adınız kral olsun. Bu hiç bozmaz" dedi.
DSP Manisa İl Başkanlığı, olağan kongresini gerçekleştirdi. Öğretmenevi’nde düzenlenen kongreye katılan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 27 Kasım tarihinde olağan seçimli büyük kurultaylarını yapacaklarını ifade etti.
DSP’nin Cumhuriyet rejimi ile bir sorunu olmadığını belirten Aksakal, "Parlamenter sistem ile de bir sorunu yok. Fakat Türkiye Cumhuriyetini son 15 yıldır yöntem zihniyet işbaşına gelmeden başlayan evvelden bir arayış içerisindeydi. Bu zaman zaman geçmişte eski veya yeni Osmanlıcılık isimleri taktılar. Bu politikalarının sahibi olan teorisyeni olan eski Başbakan Sayın Davutoğlu’dur. Yaşadığımız 15 Temmuz sürecinin öncesinde Sayın Davutoğlu’nun politikalarının iflas ettiğini özellikle güneyimizde yaşanan hadiselerin, Suriye ve Irak politikalarının Türkiye’yi tamamen çıkmaza soktuğunu gördükten sonra, bir FETÖ terör örgütünün yapılanmasının çıkmasından sonra bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına ya da toplumun dikkatlerinden uzaklaştırmak adına yeni baştan başkanlık sistemi yada Lozan gibi konuları gündeme getirmeye çalışıyorlar. Başkanlık dendiği zaman ne anlaşılıyor bunu bilmiyorum. Ama başımızdaki Cumhurbaşkanının görevi ve adı zaten başkan. cumhur, halk demek, başkan da başkan demek. Bunda bir sıkıntımız yok. Şimdi adı başkan olduğu zaman veya kendilerini değimiyle ‘Reis’ dendiği zaman asgari ücret 4 bin TL olacak mı? Ben buna bakarım. Liselerdeki çocuklarımız üniversitelere sınavsız mı girecek. Yoksa çiftçinin mazotu 1 TL’ye mi inecek. Eğer bunlar olmayacaksa adın Cumhurbaşkanı veya başkan olsa ne yazar. Eğer demokrasiye inanıyorsanız, parlamenter sistemin ve batılının, ileri çağdaş medeniyetler seviyesindeki ülkelerdeki insanların yaşam standartlarını güvence altına alabiliyorsanız isterse adınız kral olsun. Bu bizi hiç bozmaz. İngiltere’de, Danimarka’da kral var. Ama demokrasi var. İnsan hakları var. Gelişmişlik, çağdaşlık var. Dolayısıyla bu tip terimlerin arkasına takılıp bunların peşine düşüp bu tür gündemlere alet olmayız. Biz önümüze bakarız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 93’üncü yılını kutladığımız bu günlerde ilelebet payidar kalacaktır. DSP’de bunun güvencesidir"’ dedi.
Konuşmaların ardından kongreye geçildi. Seçimde partinin 59 delegesi oy kullandı. Tek liste ile gerçekleştirilen seçimde partinin 3 yıldır başkanlık görevini yürüten Mesut Öztürk, güven tazeledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.