Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DP Genel Başkanı Uysal: Davutoğlu yanlışta yarışıyor

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyareti ve Tunceli tartışmaları hakkında açıklama yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanlışta yarıştığını ifade eden Uysal, "Başbakan Davutoğlu'nun...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyareti ve Tunceli tartışmaları hakkında açıklama yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanlışta yarıştığını ifade eden Uysal, "Başbakan Davutoğlu'nun bu şuursuz meydan okumaları zımnen, bölgenin PKK terör örgütüne tesliminin itirafıdır." dedi.

DP lideri Gültekin Uysal yazılı değerlendirmesinde iktidarın, yanlışlardan doğruyu aramak, yanlışların üzerinden doğruya ulaşmak gibi bir gayretin içerisinde olduğunu belirtti. Uysal, şunları kaydetti: "PKK terör örgütü ve Meclis'teki uzantıları ile AKP İktidarı arasında, 'çözüm' adı altında yürütülen süreç sayesinde, etnik siyasete mahkum edilmiş bir bölgeye, muhalefet partilerini gidememekle itham eden iktidar ve iktidarın ikinci adamı Başbakan Davutoğlu, yanlış bir tutum ve davranış içerisindedir. Bölgenin, adına çözüm süreci denen muammalar manzumesi nedeniyle, seyahat özgürlüğüne sahip olmadığı, iktidarın kendi milletvekillerinin de farklı farklı vesilelerle kabul ettiği bir gerçektir."

'DAVUTOĞLU BİR ÇATIŞMA BOYU ÖNDEDİR'

Uysal sözlerine şöyle devam etti: "Kendisinin, akademik ve diplomatik vasıfları, müktesebatı itibariyle, bir önceki başbakana göre biraz daha itidalli, hikmet-i hükümet dediğimiz bir olgunlukla davranmasını beklerken Başbakan Davutoğlu, bir önceki başbakana, mevcut genel başkanına, bir öykünmeyle beraber, çatışma çıkarmak, kutuplaştırmak, bölmek noktasında fark atacak hale gelmiştir.
Başbakan Davutoğlu da Türkiye'nin önemli meselelerini, kısır tartışmaların arkasına hapsetmek, kısır polemiklerle Türkiye'de siyaset yapmak gayreti içerisine düşmüştür."

'BURADAN TÜRKİYE LEHİNE BİR SONUÇ ÇIKMAZ'

İktidarın ortaya çıkardığı kısır tartışmalardan Türkiye lehine bir sonuç çıkmayacağını dile getiren Gültekin Uysal, şöyle dedi: "Başbakan Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde, Başbakanına öykünerek, Milliyetçi Hareket Partisi ve liderini, iktidarın gayreti ile vatandaşın seyahat özgürlüğünden arınan, PKK terör örgütü tarafından hakimiyeti alınan bölgeye ziyaret edememekle suçlamıştır. Dahası, Dersim isyanı üzerinden yaşanan tartışmaya binaen, gayri ciddi bir ifade ile tehdit edercesine, MHP liderine, söylemlerini Tunceli'de tekrarlamasını salık veren Başbakan, anlaşılan odur ki bir çatışma beklemekte ve olabilecekler Başbakanlık'ın meşruiyeti adına iştahını kabartmaktadır."

Uysal, netice itibariyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, böyle bir tehditle üzerlerine gölge düşmemesi adına, böyle bir meydan okumayla beraber, Türk bayrağının dalgalandığı her yeri vatan bildiği gibi bir tavır içerisinde, kendi adlarına bir irade ortaya koyduğunu söyledi. Ülkenin egemenliğini güvenlik güçlerinin sınırlarına hapsedenlerin bu vesileyle kaybedenin Türkiye olduğu gerçeğini bilmesini isteyen Uysal, "Kaybeden, Türkiye'nin, iktidarı ile muhalefeti ile meşru siyaseti, diğer tarafta kazananı ise her daim olduğu gibi Kürtçü bölücü etnik siyasettir. Başbakan Davutoğlu'nun bu şuursuz meydan okumaları zımnen, bölgenin PKK terör örgütüne tesliminin itirafıdır." ifadesine yer verdi.

'ŞECAAT ARZ EDERKEN MERD-İ KIPTİ SİRKATİN SÖYLER'

"Davutoğlu, marifet diye ayıbını, zafiyetini ortaya koymuştur." diyen DP Genel Başkanı Uysal, şunlaır ekledi: "Adları adalet olan ancak adaletten nasibini almayanların teşekkülü diyebileceğimiz iktidar partisi, mensubu olduklarını iddia ettikleri, barış ve adalet timsali yüce dinimizin mesellerinden de bihaberdir. Adaleti ile cihana örnek olan İslam Devleti lideri ve Halife Hz. Ömer'in Fırat kenarındaki bir kuzunun dahi sorumluluğunu alan adalet anlayışı iktidarda görülmemektedir. İktidar, süreç diyerek bölgeyi güvenlikten arındırmıştır. Fırat'ı ıslah ediyorum diye bataklığa çevirmek, sonrasında kuzuyu gitmemekle itham etmek, ahlakla ve iyi niyetle bağdaşmayan bir harekettir."

Uysal açıklamasını, "Muhtemelen artık kendilerinin dahi aşamalarını bilmediği, belirlemediği 'süreç' Türkiye'yi milletten habersiz bir yükümlülüğün altına sokmuştur. Ülkeyi topyekun hapsettikleri bu ayrışma ikliminde, artık kendilerinin de Türk milletine söyleyecek sözleri kalmamıştır." diye tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.