Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DP Genel Başkanı Uysal: Bugün utanmazlığın yıl dönümüdür

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 17 Aralık Operasyonu’nun birinci yıl dönümünde, iktidarın, kendi ikballeri dışında her şeyi ayakları altına aldığını belirterek, “Bugün operasyonların değil, utanmazlığın yıl...

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2014 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2014 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 17 Aralık Operasyonu’nun birinci yıl dönümünde, iktidarın, kendi ikballeri dışında her şeyi ayakları altına aldığını belirterek, “Bugün operasyonların değil, utanmazlığın yıl dönümüdür.” dedi.

Geçtiğimiz sene bugün, dönemin Başbakanının, Gezi eylemlerinde kahraman ilan ettiği polisin yaptığı operasyonlarla ortaya saçılan gerçeklerin, yalnız yolsuzluk ve hırsızlık olarak değil utanmazlık, arsızlık olarak tarihe geçtiğini vurgulayan Gültekin Uysal, “İktidara geldikleri günden bu yana ‘millete hizmet’ diyerek kendi haram saltanatlarının değirmenine su taşıyan iktidarın hizmeti külli bir yalandan ibarettir. Türkiye, iktidar ve yandaşları eli ile talan edilmiştir, edilmeye devam edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

“İKTİDAR, MANEVİYAT HIRSIZLIĞI YAPMAKTADIR”

Uysal, 17 Aralık yolsuzluklarının yıl dönümünde yaptığı açıklamada, iktidarın, işine geldiğinde referans göstererek Türkiye’nin demokrasi tarihine damga vurmuş liderleri rahmetli Başvekil Menderes’i, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı siyasetlerine araç etme gayretinde olduğuna işaret ederek, "17 Aralık’ta milletin maddiyatını çaldıkları ispatlanan iktidar, sahte demokrasi söylemi ve dini bir takım söylemlerle milletin maneviyatını da çalma gayretindedir. Milletin manevi değerlerini hırsızlıklarına kılıf olarak kullanmaya çalışan iktidar, bu yolla maneviyat hırsızlığı yapmaktadır. Geldikleri günden bu yana dini ve ahlaki söylemlerle ifade ettikleri ‘yolsuzlukla mücadele’ iddiası, 17 Aralık 2013 tarihindeki operasyonlarla bir yalandan ibaret olduğunu göstermiştir. Yıllardır iktidarda mücadele ettikleri, evlatlarının bitmek bilmeyen yoksulluğudur.” değerlendirmesini yaptı.

“HARAM HELAL VER ALLAH’IM, GARİP KULUN YER ALLAH’IM”

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, yüce din İslam’ı siyasetlerine araç eden, her fırsatta Allah’ın adını anarak mütedeyyin insanın Allah aşkını, sonrasında ise sermayesini sömüren iktidarın, bugün Osmanlıca tartışmasıyla da okuduğunu anlayamadığını ortaya koyduğunu söyledi. Uysal, “Yüce dinimiz İslam’ın haram ve helal ile alakalı emir ve yasaklarını Arap elifbası ile okuyan iktidar, okuduğunu anlayamamaktadır. Yolsuzluklar bunun ispatıdır. İktidar, haramı ve helali ayırt etmemekte, kul hakkına riayet etmemekte, durmadan istemekte ve ‘haram helal ver Allah’ım, garip kulun yer Allah’ım’ diye dua etmektedir.” dedi.

“ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN MI ÇIKAR”

17 Aralık operasyonlarının Hz. Mevlana’nın Hakk'a yürüyüşünün, kendi ifadesi ile ‘düğün günü’nün yıl dönümüne denk geldiğine işaret eden Uysal, “Bu operasyonların, bizlere kendisinin veciz sözlerini hatırlatmaktadır. ‘Testide ne varsa dışına o sızar’ diyen Hz. Mevlana’nın bu sözü, iktidar ile alakalı ortaya çıkanlar ve iktidar hakkında fikir sahibi olmamıza yetecektir.” diye konuştu.

“GELECEKTE ‘ÇALMA’ İHTİMALLERİNİN ORTADAN KALKMASINA TAHAMMÜL EDEMEYEN İKTİDAR…”

Gültekin Uysal, bugün, Hizmet Hareketi’ne karşı yürütülen operasyonların, 17 Aralık sürecinde sergiledikleri hırçın tavrın devamı olduğunu belirterek, “Bu tavrın nedeni o günden bugüne değişmemiştir. Gelecekte ‘çalma’ ihtimallerinin ortadan kalkmasına tahammül edemeyen iktidarın alışkın olduğu üzere, rol çalma gayretidir. 17 Aralık sonrası, medya ve kurumlarda yürütülen operasyonlarla görünen; ortaya çıkanların, buz dağının görünen kısmı bile olmadığıdır. 12 yıldır çaldıklarını, oyları, kamu mallarını ve milletin iradesini düşündüklerinde bir korku ve panik havası yaşamaktadırlar.” görüşünü aktardı.

“SANDIKTAN GÜCÜ DEĞİL MİLLETİN ALIN TERİNİ ÇALMIŞLAR”

‘Ben gücü sandıktan aldım bana kimse karışamaz’ mantığı ile denetimden kaçan, yargıyı önünde bir engel olarak gören, yalnız hesap sormak ile meşgul olan, hesap vermeyen-veremeyen bir iradenin demokrasiyi ne yaşama ne de yaşatma ihtimali olmadığını kaydeden Uysal, “İktidarları süresince sandığı referans göstererek yaptıkları her hukuksuz eyleme dayanak arayan iktidar, 17 Aralık’ta görünen yüzü ile yalnız hukuksuz eylemlerini değil yolsuzluklarını da sandığa saklanmaya, sandık ile aklanmaya çalışmıştır, çalışmaktadır.” dedi.

“TÜRKİYE'Yİ ‘KARA PARA -AK-LAMA MERKEZİ’ HALİNE GETİRDİLER”

Uysal, açıklamasında şunları ifade etti: “İktidarları süresince milletin malını Körfez’deki muadillerine peşkeş çeken, üretimi bitirip ekonomiyi sıcak paraya, sıcak parayı kendi ceplerine bağlayan iktidar, Türkiye’yi bölgenin kara para ‘AK’lama merkezi haline getirmiştir. Körfez’den ve diğer Arap ülkelerinden gelen sıcak parayı kendi saadet zincirlerinde ‘AK’layan iktidarın saldırganlığının nedeni ak olmayan alınlarını “AK’lamaktır.”

“BU BİR ‘SUÇÜSTÜ’ HALİDİR, ZIMNEN DEĞİL AÇIKÇA SUÇLAMALARIN KABULÜDÜR”

Saldırganca bir tavırla önce ‘kahraman’ polise operasyon düzenleyen, sonrasında ise bugün en ciddi örneği yaşanan hali ile medyaya operasyon düzenleyen iktidarın, millet önünde hesap vermekten korktuğunu söyleyen Uysal, “Çırpınışları, millet nezdinde boşunadır. Zira milletin vicdanlarında yargılamalar yapılmıştır. Bugün istimlak ettikleri yargı önünde hesap vermeyeceğinin bilinci ile rahat tavırlar sergileyen iktidar, elbet milletin önünde ve sonunda Yüce Divan’da hesap verecektir. 1 yıldır yaşadıkları saldırıları, hırçınlıkları bir "suçüstü" halinin yansımasıdır, zımnen değil açıkça suçlamaların kabulüdür.” dedi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.