Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Donanma komutanı istifa etti !

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Donanma komutanının istifa ettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2017 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2017 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Donanma komutanı istifa etti !

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmeyeceğini açıklayan Merkel'e yanıt niteliğinde bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de düzenlenen basın toplantısında konuşuyor.

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımız 21 Ağustos Pazartesi günü Ürdün'e resmi ziyareti olacak. Ziyarette Suriye, Irak ve Filistin'deki gelişmeler ele alınacak. İran Genelkurmay Başkanı buradaydı. faydalı görüşmeler gerçekleştirildi. Bölgesel konular etraflıca ele alındı. Askeri işbirliğinin derinleştirilmesi için biz dizi faaliyetin yapılacağını da ifade edebilirim.

Sayın Cumhurbaşkanımız AB Dönem Başkanı Estonya Başbakan'ı ağırladı. Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin AB üyeliğine eşit ve egemen ülke olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti. 54 yıldır AB kapısında bekletilen Türkiye'nin üzerine düşen sorumluluğu yapmıyor demek doğru değil. Yeni fasılların açılması, gümrük birliği ile ilgili itirazlar AB içinde Türkiye karşıtı negatif bir tutumun güç kazandığını ve bunun Avrupa'daki popülist hareketlerle itibatlı olduğunu ve seçim takvimiyle doğrudan bağlantılı olduğunu biz de izlemekteyiz.

Ekonomide güzel haberler gelmeye devam ediyor.15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk ekonomisi büyük sınamalarla karşılaştı. Ama bu sınavı rahatlıkla geçtiğimizi ifade edebilirim. Turizm sektöründe ciddi bir patlama var. Turizm sektörünün verimli bir sene geçirdiğini ifade edebiliriz.

TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI İFADESİ

Bu Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesiyle ilgili çok spekülasyon yapıldı. Türkiye Reisi Cumhuru Atatürk ve İnönü tarafından da kullanılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti bu milletin yönetim şeklidir. Bu konuda bir taviz söz konusu değil.

Biraz önce Genelkurmay Başkanlığı'yla görüşerek teyit aldım. Donanma komutanı Oramiral Veysel Kösele kendi isteğiyle istifasını vermiştir. Ve istifa dilekçesi işleme konmuştur."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.