Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet İşleri Başkanı’dan Başbakan’ın cemevi ziyareti yorumu: Müspet şeyler

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli’de cemevini de ziyaret edeceğini, “Bütün bunlar müspet şeyler, biz artık birlikte yaşama hukukunu, ahlakını kültürünü güçlendirerek birlikte gelecek kuşaklara...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2014 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2014 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli’de cemevini de ziyaret edeceğini, “Bütün bunlar müspet şeyler, biz artık birlikte yaşama hukukunu, ahlakını kültürünü güçlendirerek birlikte gelecek kuşaklara hiçbir kin öfke ve ihtilafa yer vermeden bütün bölgeye örnek olabilecek barışı bütün dünyaya taşıyacak bir dünya inşa etme yolunda adımlar atmaya devam etmemiz gerekiyor.” sözleriyle değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı(TDV) Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi yeni dönem açılışı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazeteye verdiği röportaj sorulması üzerine Başkan Görmez, “Diyanet İşleri Başkanlığının ortak dilin oluşmasına katkı üzerinde durdum. Yoksa her türlü yere çekilebilecek şekilde yapılan uzun bir konuşmadan cımbızla bir kelimenin seçilip başlık yapılması aslında doğru değil. Benim orada ifade etmek istediğim; biz son zamanlarda daha gönüllerimizi bir birimize açarak ortak bir dil yakaladığımızı bu ortak dil ile bu sorunun çözümünü çok daha rahat gerçekleştirebileceğimiz yolunda inancımı ifade etmek için. Söylediğim ifadelerdir.” dedi.

Başkan Görmez, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli’de cemevini de ziyaret edeceğinin hatırlatılması üzerine, “Bütün bunlar müspet şeyler, biz artık birlikte yaşama hukukunu, ahlakını kültürünü güçlendirerek birlikte gelecek kuşaklara hiçbir kin öfke ve ihtilafa yer vermeden bütün bölgeye örnek olabilecek barışı bütün dünyaya taşıyacak bir dünya inşa etme yolunda adımlar atmaya devam etmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.