Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’den Fransa’da meydana gelen terör saldırısına ilişkin kınama

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Fransa’daki terör saldırısını kınayarak, "Bu tür bütün saldırılar, dini ne olursa olsun, bir dine inansın ya da inanmasın dünyanın barışa değer veren bütün insanlarına karşı yapılmış...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Fransa’daki terör saldırısını kınayarak, "Bu tür bütün saldırılar, dini ne olursa olsun, bir dine inansın ya da inanmasın dünyanın barışa değer veren bütün insanlarına karşı yapılmış menfur terör saldırılarıdır" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Fransa’da meydana gelen terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Fransa Nice’de meydana gelen menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor, başta Fransız halkı olmak üzere tüm insanlık ailesinin acısını paylaşıyorum. Bu tür bütün saldırılar, dini ne olursa olsun, bir dine inansın ya da inanmasın dünyanın barışa değer veren bütün insanlarına karşı yapılmış menfur terör saldırılarıdır. Bu meşum olay sadece Fransa’ya, Avrupa’ya, Batı’ya karşı işlenmiş bir saldırı değildir. Bizatihi barışı değer olarak kabul eden bütün insanlığa karşı işlenmiş bir saldırıdır. Yaşadığımız bu zor günlerde bütün insanlığı bu tür kötülüklerden korumasını, insanlığın her türlü cinnet halinden, nefretten, vahşetten ve şiddetten uzaklaşarak akl-ı selim ile hareket etmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, tekrar başta Fransız halkı olmak üzere tüm insanlık ailesinin acısını derinden paylaşıyorum" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.