Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİSK Genel Başkanı Beko: "1 Mayıs Kararımızı Yarın Açıklayacağız"

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “1 Mayıs ile ilgili aldığımız kararı yarın açıklayacağız” dedi.DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Bakırköy Kadın Cezaevinde tutuklu bulunan akademisyenlere destek vermek için cezaevine geldi. Cezaevi önünde...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “1 Mayıs ile ilgili aldığımız kararı yarın açıklayacağız” dedi.
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Bakırköy Kadın Cezaevinde tutuklu bulunan akademisyenlere destek vermek için cezaevine geldi. Cezaevi önünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Beko, 1 Mayıs ile ilgili DİSK Başkanlar Kurulunda alınan kararı yarın açıklayacaklarını belirterek “Biz, dün DİSK’e bağlı genel başkanlarımızla 1 Mayıs birlik dayanışma mücadele günü değerlendirmemizi yaptık. Büyük ihtimalle yarın DİSK’in başkanlar kurulundaki sonuç bildirgesini kamuoyuyla paylaşacağız. Yarın akşam bizim ortak hareket ettiğimiz kardeş sendikalarımız ve kardeş konfederasyonlarımızla birlikte yani DİSK, KESK, Türk Tabibler Birliği ve TMMOB ile birlikte yarın bir araya geleceğiz. Onların görüş ve düşüncelerini aldıktan sonra biz 1 Mayıs Birlik ve Dayanışma günü ile ilgili ortak kararımızı kısa zamanda mutlaka sizle paylaşacağız" diye konuştu.
Taksim’in kendileri için ayrı bir önemi olduğunu söyleyen Beko, sözlerini şöyle tamamladı: "1 Mayıs 1977’den bu yana biz DİSK olarak, öldürülen arkadaşlarımızın katilleri bulunsun, hesap sorulsun, adalete teslim edilsin diye haykırdık. Eğer 1977 katilleri bulunsaydı, bu katliamı yapanların arka planındaki organizatörler ortaya çıkmış olsaydı, ben inanıyorum ki Suruç katliamı olmayacaktı, Sivas katliamı olmayacaktı, Ankara’da arkadaşlarımız katledilmeyecek, Sultanahmet’te de arkadaşlarımız katledilmeyecekti.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.