Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri: Gazze'de süresiz ateşkes ilanı memnuniyet verici

Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve Filistin arasında Gazze'de süresiz ateşkes ilan edilmesine ilişkin varılan mutabakatı memnuniyetle karşıladı.Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, “Ateşkes süresince Gazze’nin yeniden imarı için...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2014 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2014 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve Filistin arasında Gazze'de süresiz ateşkes ilan edilmesine ilişkin varılan mutabakatı memnuniyetle karşıladı.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, “Ateşkes süresince Gazze’nin yeniden imarı için gerekli olan malzemeler ile acil insani ihtiyaçların girişi için İsrail ve Gazze arasındaki kapıların açılmasını, Gazze'ye mal ve insan girişi üzerindeki kısıtlamaların tümüyle kaldırılması için bir başlangıç olarak görmekteyiz. Ateşkes, bölgede şiddetin sona erdirilmesi ve kalıcı sükûnetin tesisi yönünde atılmış kaydadeğer bir adımdır. Önümüzdeki dönemde, ateşkese riayet edilmesi ve taraflar arasındaki müzakerelerde tüm ihtilaflı konuların çözüme kavuşturulması önem taşımaktadır. Tarafların, bu doğrultuda gerekli siyasi iradeyi göstermelerini temenni etmekteyiz.” denildi.

Bölgede sağlanacak kalıcı sükûnetin, İsrail-Filistin ihtilafının adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözüme kavuşturulmasına yönelik çabalar için de uygun zemini oluşturacağına dikkat çeken açıklamada, “Bu anlayışla Türkiye, Filistin halkının meşru taleplerini karşılayacak sürdürülebilir bir ateşkes sağlanması doğrultusundaki çabalarını önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdürecektir.“ ifadeleri yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.