Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanlığından "Mali Ve Bütçesel Hükümler” Faslının Açılışına İlişkin Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun 30 Haziran 2016 tarihinde Brüksel’de düzenlenecek 33 nolu “Mali ve Bütçesel Hükümler” başlıklı faslın açılacağı Hükümetlararası Katılım Konferansına, AB Bakanı ve Başmüzakereci...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun 30 Haziran 2016 tarihinde Brüksel’de düzenlenecek 33 nolu “Mali ve Bütçesel Hükümler” başlıklı faslın açılacağı Hükümetlararası Katılım Konferansına, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ile birlikte katılmasının öngörüldüğünü bildirildi.
Dışişleri Bakanlığından "Mali Ve Bütçesel Hükümler” Faslının açılışıyla ilgili yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 30 Haziran 2016 tarihinde Brüksel’de düzenlenecek 33 nolu “Mali ve Bütçesel Hükümler” başlıklı faslın açılacağı Hükümetlararası Katılım Konferansına, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ile birlikte katılmasının öngörüldüğü bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"18 Mart tarihli Üçüncü Türkiye-AB Zirvesi’nde, AB ile üyelik müzakere sürecimizin yeniden canlandırılması ortak kararı çerçevesinde, 1 Temmuz’da sona erecek olan Hollanda Dönem Başkanlığı sırasında 33 nolu “Mali ve Bütçesel Hükümler” faslının açılmasına karar verilmiştir. Sözkonusu Zirvede ayrıca, diğer fasılların açılmasına yönelik hazırlık çalışmalarının hızlandırılarak devam edilmesi üzerinde mutabık kalınmıştır. Sözkonusu fasıl, son olarak 2015 Aralık ayında açılan 17 nolu “Ekonomik ve Parasal Politika” başlıklı fasıldan sonra üyelik müzakerelerinde açılan onaltıncı fasıl olacaktır. Türkiye-AB ilişkilerinin, AB üyeliği hedefi doğrultusunda, bloke edilen fasılların üzerindeki siyasi ve suni engellerin bir an evvel kaldırılarak, yeni bir ivmeyle derinleştirilmesi ve güçlendirilmesi için çalışmaların kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğine inanılmaktadır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.