Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dısişleri Bakanlığı, Suriye’de Rejim Ve Rusya’nın Hastanelere Saldırılarını Nefretle Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de rejim ve Rusya’nın Halep’te dünden bu yana hastaneleri hedef alan ve onlarca sivilin hayatlarını kaybetmelerine yol açan saldırıları nefretle kınadı.Bakanlıktan yapılan açıklamada, Suriye’de rejim...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de rejim ve Rusya’nın Halep’te dünden bu yana hastaneleri hedef alan ve onlarca sivilin hayatlarını kaybetmelerine yol açan saldırıları nefretle kınadı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Suriye’de rejim ve Rusya’nın hastane, okul, cami ve diğer sivil yerleşim yerlerine yönelik düzenledikleri hava saldırılarının acımasızca sürdüğünün büyük bir infial içerisinde görüldüğü vurgulanarak, "Nitekim, Halep’te dünden bu yana hastaneleri hedef alan ve onlarca sivilin yaşamlarını kaybetmelerine yol açan saldırıları nefretle kınıyoruz" denildi.
Bunlardan Halep’in Şaer Mahallesi’nde faaliyet gösteren hastanenin bütünüyle yerle bir edildiğinin anlaşıldığına dikkat çekilerek, "Bu saldırıların insanlıkta yeri yoktur. İşlenen bu suçların cezasız kalmayacağı açıktır. Temennimiz, insanlığa karşı işlenen bu suçların sorumlularının bir an önce adalet önüne çıkarılmaları ve insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen bu saldırı ve eylemlerin bir an önce uluslararası camia tarafından durdurulmasının sağlanmasıdır" ifadesi kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.