Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç: "Türkiye, Tmkf’ye Aktif Katkıda Bulunmayı Önümüzdeki Dönemde De Sürdürecektir"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye’nin kuruluşunda öncü rol oynadığı ve çeşitli toplantılarına ev sahipliği yaptığı Terörizmle Mücadele Küresel Forumu’na (TMKF) aktif katkıda bulunmayı önümüzdeki dönemde...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye’nin kuruluşunda öncü rol oynadığı ve çeşitli toplantılarına ev sahipliği yaptığı Terörizmle Mücadele Küresel Forumu’na (TMKF) aktif katkıda bulunmayı önümüzdeki dönemde de sürdüreceğini açıkladı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Terörizmle Mücadele Küresel Forumu’nun eşbaşkanlığının Fas’a devredilmesi ile ilgili bir soru üzerine, "Terörizmle Mücadele Küresel Forumu’nun kurulduğu 2011 yılından bu yana eşbaşkanlığını yürüten Türkiye, Forum’un Lahey’de 13 Nisan günü düzenlenen toplantısında eşbaşkanlığını Fas’a devretmiştir" ifadesini kullandı.
Türkiye’nin TMKF’nin eşbaşkanlığını dört yıl süreyle ABD ile, daha sonra altı aylık bir dönemde Hollanda ile birlikte yürüttüğünü hatırlatan Bilgiç şunları dedi:
"Farklı bölgelerden 29 ülke ve Avrupa Birliği’nin bir araya geldiği 30 üyeli TMKF, kuruluşundan bu yana terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi yolunda en önemli referans noktalarından birine dönüşmüştür. Değişen terör tehdidine karşı yeni fikirler ve önlemler geliştirilmesi ve ilave kaynaklar oluşturulması amacıyla öncü rol oynayan Forum, yabancı terörist savaşçılar sorunuyla mücadele gereğini de uluslararası gündeme taşımıştır. Radikalleşmenin önlenmesi de, günümüzün çözümler üretilmesi gereken önemli meselelerinden biri olarak Forum’un çeşitli etkinlikleriyle ağırlıklı olarak ele aldığı bir konuyu teşkil etmiştir. Türkiye, kuruluşunda öncü rol oynadığı ve çeşitli toplantılarına ev sahipliği yaptığı TMKF’ye aktif katkıda bulunmayı önümüzdeki dönemde de sürdürecektir. Ayrıca TMKF altında faaliyet gösteren Afrika Boynuzu/ Yemen Çalışma Grubu eşbaşkanlığını AB ile birlikte 2017 sonuna kadar devam ettirecektir. On yıllar boyunca terörizmin farklı türleriyle mücadele eden ve önemli deneyimleri bulunan Türkiye, tecrübelerini uluslararası toplumla paylaşmayı sürdürecektir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.