Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dısişleri Bakanlığı, Nizami’nin İdamını Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş’te Cemaati İslami Partisi liderlerinden ve Tarım ile Sanayi Bakanı olarak görev yapmış olan Motiur Rahman Nizami’nin idam edilmesini kınadı.Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bangladeş’te Cemaati İslami...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş’te Cemaati İslami Partisi liderlerinden ve Tarım ile Sanayi Bakanı olarak görev yapmış olan Motiur Rahman Nizami’nin idam edilmesini kınadı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bangladeş’te Cemaati İslami Partisi liderlerinden ve Tarım ile Sanayi Bakanı olarak görev yapmış olan Motiur Rahman Nizami hakkında Bangladeş Uluslararası Suçlar Mahkemesi tarafından verilen idam cezasının bu gece yarısı infaz edildiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Nizami’nin böyle bir cezayı hakettiğine inanmadığımız için infazı şiddetle kınıyor, merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz" ifadesi kullanıldı.
Açıklama şöyle devam etti:
"Bangladeş’in toplumsal uyum ve huzurunun korunması bakımından idam cezalarının infazlarının askıya alınması yönünde son üç yıldır Bangladeş yöneticilerine en üst düzeyde ve defalarca çağrıda bulunmuş, idam cezası uygulanmasının gayriadil niteliğiyle toplumda yeni gerginliklere yol açabileceği hususundaki endişelerimizi bildirmiştik. İdam cezasını kaldırmış bir ülke olarak, geçmişin yaralarının bu yöntemlerle sarılamayacağını, tam aksine Bangladeşli kardeşlerimiz arasında kin ve nefretin yaygınlaşmasını körükleyeceğini değerlendiriyoruz. Türkiye, her zaman yanında durmaya devam edeceği kardeş Bangladeş halkının toplumsal barışının korunmasını temenni etmektedir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.