Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanlığı, Kabil’deki saldırıyı kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın başkenti Kabil’de Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı binalarına beş dakika arayla gerçekleştirilen terör saldırıların kınadı.Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın başkenti Kabil’de Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı binalarına beş dakika arayla gerçekleştirilen terör saldırıların kınadı.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Afganistan’ın başkenti Kabil’de Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı binalarına yönelik olarak bugün (5 Eylül) beş dakika arayla gerçekleştirilen iki ayrı terör saldırısı sonucunda ilk belirlemelere göre en az 20 kişinin hayatını kaybettiği ve 40’tan fazla kişinin de yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Sözkonusu terör saldırılarını en güçlü şekilde kınıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, ölenlerin yakınlarına, Afganistan hükümeti ve kardeş Afgan halkına başsağlığı diliyoruz” denildi.
Açıklamada, “Karşı karşıya bulunduğu sınamalarla mücadelede uluslararası toplumun desteğiyle önemli mesafe kateden Afganistan hükümeti ve halkının kararlılığının terör saldırılarıyla zayıflatılamayacağına inanılmaktadır. Türkiye bu süreçte kardeş Afganistan’la dayanışmasını sürdürecektir” ifadelerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.