Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Parlamentosu’nu kınadı

Dışişleri Bankalığı, Avrupa Parlamentosu’nda açılan terör örgütü PKK’nın elebaşı ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristlerin yer aldığı fotoğraf sergisi dolayısıyla kınama mesajı yayımladı.Dışişleri Bakanlığı’ndan...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 04:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 04:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bankalığı, Avrupa Parlamentosu’nda açılan terör örgütü PKK’nın elebaşı ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristlerin yer aldığı fotoğraf sergisi dolayısıyla kınama mesajı yayımladı.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Avrupa Parlamentosu’nda terör örgütü PKK’nın elebaşını ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristleri yansıtan bir fotoğraf sergisinin açılmış olmasını kınıyoruz. Avrupa Parlamentosu bu şekilde, hemen her gün masum insanların canını alan kanlı bir terör örgütünün propagandasına, dolayısıyla terörizmin teşvikine alet olmuştur. DEAŞ da, PKK da terör örgütleridir. Bir terör örgütünü diğer terör örgütüne tercih etmek, terörizmin tüm kurbanlarının anısına saygısızlıktır. Çifte standartlar Avrupa Birliği’nin imajını ciddi biçimde zedelemektedir” denildi.
Açılan fotoğraf sergisi ile ilgili gereken girişimlerin yapıldığının kaydedildiği açıklamada, “Bu konuda gerek Avrupa Birliği Daimi Temsilciliğimizce, gerek Bakanlığımızca gereken girişimler yapılmakta ve tepkiler ortaya konulmaktadır. Ülkemiz terörizmle mücadelede ilkeli bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini, keza Suriye’de barış ve istikrarın da ancak ilkeli bir duruşla tesis edilebileceğini her vesileyle hatırlatmayı sürdürecektir” ifadeleri kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.