Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ’Afganistan İçin Brüksel Konferansı’na katılacak

Dışişleri Bakanlığı, ’Afganistan İçin Brüksel Konferansı’na katılacak olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Türkiye’nin 2018-2020 yılları arasında Afganistan’a yapacağı yardım taahhüdünü uluslararası topluma açıklayacağını...

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanlığı, ’Afganistan İçin Brüksel Konferansı’na katılacak olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Türkiye’nin 2018-2020 yılları arasında Afganistan’a yapacağı yardım taahhüdünü uluslararası topluma açıklayacağını bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 4-5 Ekim 2016 tarihlerinde Avrupa Birliği ve Afganistan’ın ev sahipliğinde Brüksel’de düzenlenecek ’Afganistan İçin Brüksel Konferansı’na katılacağı bildirildi.
Bakanlıktan yapılan söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ülkemiz, Afganistan’la olan yakın tarihi, siyasi ve ekonomik bağları kapsamında, Afganistan’ın ekonomik olarak yeniden yapılanmasına ilişkin konferanslar dizisine 2002 yılından bu yana katılım sağlamaktadır. Söz konusu konferanslar uluslararası toplumun Afganistan’ın yeniden imarına verdiği önemi göstermekte ve Afganistan’a yapılan dış yardımların ele alındığı bir platform oluşturmaktadır. Afganistan’ın içinden geçmekte olduğu bu geçiş döneminde ülkemiz Afganistan’a yaptığı ikili yardımların yanı sıra uluslararası düzeydeki bu çabalara da ortak olmaktadır. Sayın Bakanımız, Konferans vesilesiyle ülkemizin 2018-2020 yılları arasında Afganistan’a yapacağı yardım taahhüdünü de uluslararası topluma açıklayacaktır. Türkiye, her zaman olduğu gibi, dost ve kardeş Afganistan’a en büyük desteği veren ülkeler arasında yer almaya devam edecektir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.