Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Telefon Diplomasisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar, Suudi Arabistan ve Tayland dışişleri bakanlarıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve Suriye konusu ele alındı.Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre,...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar, Suudi Arabistan ve Tayland dışişleri bakanlarıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve Suriye konusu ele alındı.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türkiye-İran-Azerbaycan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı için İran’ın Ramsar şehrinde temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 4 Nisan ve 5 Nisan tarihlerinde bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu’nun 4 Nisan’da Katar Dışişleri Bakanı Muhammed Al-Thani ile yaptığı telefon görüşmesinde ikili ilişkiler ve Suriye konusu ele alındı.
Bakan Çavuşoğlu, bugün de Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, ikili ilişkiler, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi muhtemel ziyaretler, 14-15 Nisan tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Liderler Zirvesi toplantısının hazırlıkları ve Suriye başta olmak üzere bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunuldu.
Bakan Çavuşoğlu, Tayland Dışişleri Bakanı Don Pramudwinai ile de bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Washington’daki ikili görüşmede gündeme gelen konuların takibi ve değerlendirilmesi yapıldı.
Öte yandan Bakan Çavuşoğlu’nun Türkiye-İran-Azerbaycan Üçlü Dışişleri Bakanları Dördüncü Toplantısı için bulunduğu Ramsar’dan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Finlandiya’ya yapacağı resmi ziyarete katılmak üzere Helsinki’ye hareket ettiği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.