Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Terör Bir Kez Daha Çirkin Yüzünü Göstermiştir”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İstanbul’daki terör saldırısına değinerek, “Terör bir kez daha çirkin yüzünü göstermiştir. Sivil insanları hedef...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İstanbul’daki terör saldırısına değinerek, “Terör bir kez daha çirkin yüzünü göstermiştir. Sivil insanları hedef almıştır” dedi.
Suriye’de yaşananlar konusunda Türkiye ve İran’ın ortak adımlar atmaya devam edeceğini belirten Çavuşoğlu, “Suriye’de önemli bir fırsat yakaladık. Bu fırsatı kalıcı bir ateşkes için iyi değerlendirmeliyiz” dedi.
Bakan Çavuşoğlu, Çırağan Sarayı’nda İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile bir araya geldi. Heyetler arası görüşme sonrası iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, öncelikle İstanbul’da meydana gelen terör saldırısına değindi. Çavuşoğlu, “İstanbul’da sivil insanları hedef alan bir terör saldırısının olduğu haberi geldi. Hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarınız var. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifa diliyorum . Terör bir kez daha çirkin yüzünü göstermiştir, sivil insanları hedef almıştır. Terör ile mücadelemiz içeride ve dışarıda kararlı bir şekilde devam edecektir. Başta Avrupa olmak üzere, tüm dünyadan da beklentimiz budur. Terörle birlikte mücadele etmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında, Türkiye ve İran’ın iki kardeş ülke olduğunun altını çizen Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu yıl ilişkilerimizin daha da ileri götürmek için ortak irademizi hem uygulamada, hem de aldığımız kararlarda göstermek istiyoruz. Sayın Başbakanımızın 4-5 Mart ziyareti son derece başarılı idi. İran ve Türkiye iki kardeş ülke. İki ülke arasındaki işbirliği ülkelerimizin yanı sıra, bölge güvenliğine de katkı sağlar. Hem ticari, hem siyasi alanda ortak hedeflerimiz var” dedi. Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ticaret ve enerji konularındaki işbirliğinin de geliştirilmesi anlamında adımlar atılacağını belirterek, “Bu kararı uygulama konusunda her iki tarafın da karara saygısı var. Biz; İran ile ticaret hacmimizi 30 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Bunun için tüm mekanizmaları işletmemiz gerekiyor. Turizm alanında da işbirliğimiz var. Nevruz zamanında İstanbul ve Antalya’ya çok sayıda İranlı kardeşimiz geliyor tatil için. Antalya ve Alanya havaalanlarına uçuşların doğrudan yapılması konusunda düşüncelerimizi söyledik. Yani seyahatin önündeki engelleri kaldıracağız” diye konuştu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ilişkilerin öneminin altını çizerek şunları söyledi:
“İki ülke, bölgede var olan sorunların çözümüne birlikte katka sağlayabilir. Suriye’de önemli bir fırsat yakaladık. Çatışmaların durdurulması için Türkiye ve İran birlikte hareket etmiştir. Önümüze çıkan bu fırsatı, özellikle kalıcı bir ateşkes ve siyasi bir çözüm için iyi değerlendirmeliyiz. Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğü Türkiye ve İran için de önemli. Bu konuda birlikte adım atmaya devam edeceğiz. Toprak bütünlüğünün korunması için her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceğiz. Bölgemizde elbette başka sorunlar da var. Yemen ve Irak’taki durumu takip ediyoruz, Libya’da da sorunlar var. Bölgenin istikrarı için, Müslüman ülkeler arasında işbirliği çok önemli. Biz, İran ve Suudi Arabistan arasında yaşanan sorunların yine aynı şekilde kardeşlik duygularıyla aşılmasını arzu ediyoruz. İki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için katkı sağlamaya devam edeceğiz. Nisan ayında düzenleyeceğimiz İslam Zirvesi’nin de buna vesile olmasını arzu ediyoruz”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.