Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devlet Bahçeli: Uzman Çavuş İnal, teröristlerin açtığı ateşle şehit olmuştur

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Lice'de yaşanan heykel gerginliğinde şehit olan ve TSK'nın 'kazara kendini vurdu' açıklaması yaptığı Uzman Çavuş Uğur İnal'ın, "Teröristlerin açtığı ateş sonucu...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2014 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2014 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Lice'de yaşanan heykel gerginliğinde şehit olan ve TSK'nın 'kazara kendini vurdu' açıklaması yaptığı Uzman Çavuş Uğur İnal'ın, "Teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olduğunu" söyledi. Bahçeli, Lice'deki olaylara ilişkin yaptığı değerlendirmede "Uzman Çavuşumuz Uğur İnal ise maalesef teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olmuştur." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında Lice'de yaşananlara da değinen Bahçeli, "İşte Lice’deki olaylar ortadadır. Uzman Çavuşumuz Uğur İnal ise maalesef teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olmuştur. Ayrıca Van’ın Saray ilçesi Türkiye-İran sınır hattında devriye görevi yapan Yamanyurt Hudut Karakol Komutanlığı’na bağlı askeri time PKK dün gece pusu kurmuş, Teğmen Emre As’ı şehit etmiş, bir askerimizi de yaralamıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailelerine, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı diliyor, yaralı Mehmetçiklere şifa temenni ediyorum." dedi.

"HEYKELİ YIKMAKLA KİMSE KURTULAMAZ"

Heykel konusunda AK Parti hükümetini eleştiren Bahçeli, "4 gün boyunca dikili duran, gökten de zembille inmeyen kanlı heykele Erdoğan’dan çıt çıkmamış, AKP’den provokasyon yapılıyor dışında herhangi bir eleştiri gelmemiştir. PKK heykelini dikenler kadar, dikilmesini seyredenler de işlenen suça ortaktır. Heykeli yıkmakla kimse kurtulacağını ve vaziyeti kurtaracağını zannetmemelidir. Bizim açımızdan ihanet heykelini yapan, yaptıran, inşa eden ve inşasına cevaz veren PKK’sından AKP’sine kadar alayı birden millet nezdinde ve hukuk önünde hıyanete çanak tutmuştur. 5 Ağustos 2014 tarihli YAŞ toplantısında lağvedilen Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nın bahçesinden 9 Haziran 2014 günü bayrak indirilmesi namussuzluğu neyse, terörist heykeli aynısıdır. Muhtemeldir ki, Lice’deki alçaklığın altında da paralel izi sürülecektir. Erdoğan’ın eski Türkiye diye fişleyip kötülediği ülke gerçeğinde bırakınız PKK heykeli dikmeyi, bunu akıldan geçirmek bile hayal ötesidir. Gerçekten de Erdoğan’la birlikte hayaller gerçek olmuş, hainler azmış ve azıtmıştır." dedi.

"YENİ TÜRKİYE ÖLÜ DOĞMUŞ BİR PROJEDİR"

Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yeni Türkiye' kavramına göndermede bulunan Devlet Bahçeli, şöyle devam etti: "Yeni Türkiye; PKK’ya heykel dikenlerin, dikilmesine göz yumanların fason ve defolu imalatıdır. Yeni Türkiye; kayıptır, kopmadır, kırılmadır, küftür, kirdir ve kutuplaşma hazinesidir. Yeni Türkiye; Çankaya’nın içki masalarıyla özdeş görüldüğü, kurucu kahramanların aşağılanıp suçlandığı ahde vefa nedir bilmeyen küllenmiş bir ülke tablosudur. Şunu herkes bilsin ki, 29 Ekim 1923’ün emanetlerine yüz çevirenlerin iki yakası bir araya gelmeyecektir. Yeni Türkiye; sukut etmiş ahlak, hurdaya çıkmış adalet, iflas etmiş milli onurdur. Yeni Türkiye; teslim olmuş devlet, köhnemiş demokrasi, sekteye uğramış hak ve özgürlüktür. Ne söylenirse söylensin, yeni Türkiye; ölü doğmuş bir projedir. Herkes bu yeni Türkiye hezeyanına ikna olsa da, Milliyetçi Hareket Partisi eyvallah etmeyecek, Türk milletinin tamamını her türlü zenginliğiyle kucaklayarak Türkiye’yi kurtaracaktır. Bu sebeple, yeni Türkiye teşebbüsünün ilk mahsulü olan PKK heykeline ilk ve en kategorik tepkiyi biz gösterdik, biz dile getirdik. Heykeltıraş Erdoğan PKK heykeline sessiz kalarak şehitlere hakaret etse de, biz Türk milletinin tercümanı olduk. Lice’de dikilen heykel ilk şehidimiz Süleyman Aydın’ı bir kez daha katletmiştir. Lice’de kanlı heykel yükselirken, Türk milleti düşmüş, Türkiye tökezlemiştir."

"ERDOĞAN'IN İMRALI CANİSİNE İHTİYACI VAR"

Terör örgütü PKK'nın Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu yapmasına, sözde şehitlikler açıp yol kontrolleri gerçekleştirmesine ilişkin ise Bahçeli, şöyle devam etti: "Balkonlardan bakan Recep Tayyip Erdoğan ve kapı kuluna dönüştürdüğü bakanları ortalıkta yoktur. Bilen varsa söylesin; Erdoğan’ın içişleriyle ilgilenerek paralel izi süren alalı valalı bakan nerededir? Yeni kabineye girmek için çırpınan AKP’nin Yenimahalle fidanlığının şefi nerelerde gezmektedir? Türkiye nereye gitmektedir? Bu memleket, bu millet nasıl bir zulmün pençesinde, nasıl bir kumpasın kıskacındadır? Şu namertliğe bakınız ki; Teröristler baraj basıyor, vergi topluyor, dağa militan götürüyor; AKP’li yıkım bakanı çözümden, Kandille direk temastan bahsediyor. Teröristler her değerimize meydan okuyor, AKP’li yıkım bakanı Eylül ayının sonunda çıkacak süreç ihanetinin yol haritasıyla meşgul oluyor. Teröristler Türk devletine kafa tutuyor, AKP’li yıkım bakanı militanların eve dönüşüyle, hayata uyum ve demokratik siyasete katılımıyla ahlaksızca uğraşıyor. Meğerse AKP’de ne çok PKK’lı bakan varmış da bizim haberimiz olmamıştır. İmralı canisi, 30 yıllık sözde savaşın büyük bir demokratik müzakereyle sonuçlanma aşamasında olduğunu söylemektedir. Demek ki, öyle vaatler, öyle tavizler, öyle sözler verilmiştir ki, PKK sonunda emel ve amacına ulaşmanın sevincini yaşamaya başlamıştır. Erdoğan kazandıkça PKK kazanmış, Kürdistan umutları zafere yaklaşmıştır. Bu teröristlerle iktidarın içine girdiği kazan-kazan döngüsüdür. Ve ne hazindir ki vebal çok büyümüştür. Erdoğan’ın Cumhuriyet’i tamamen yıkması ve Başkan olabilmesi için PKK’ya ve İmralı canisine ihtiyacı vardır. Bunun için teröristler hoşgörülmekte, kamuoyu çözülmeye ve çöküşe hem hazırlanmakta, hem de alıştırılmaktadır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.