Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devlet Bahçeli: Komisyondan kaçan olmayacağız, kaya gibi dik duracağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, sivil anayasa yapımında MHP olarak masadan kalkan taraf olmayacaklarını söyledi.Bahçeli, Antalya'nın Manavgat ilçesi Sueno Hotel'de 2. Akademisyenler Çalıştayı'na katıldıktan...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Devlet Bahçeli: Komisyondan kaçan olmayacağız, kaya gibi dik duracağız
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, sivil anayasa yapımında MHP olarak masadan kalkan taraf olmayacaklarını söyledi.

Bahçeli, Antalya'nın Manavgat ilçesi Sueno Hotel'de 2. Akademisyenler Çalıştayı'na katıldıktan sonra partisinin Manavgat Belediye Başkanı adayı Raşit Enhoş'un seçim irtibat bürosunu açtı.

Bahçeli, seçim irtibat bürosu açımı öncesi Manavgatlılara hitap etti. Konuşmasında partilerinin yeni anayasa yapımında hiç bir zaman masadan kalkan taraf olmayacağını vurguladı. Masadan kalmaya hiç niyetlerinin olmadığını belirten Bahçeli, "Adalet ve Kalkınma Partisi masadan kalmak istiyor ama milletin yüzüne bakmaya cesaret edemediği için Meclis Başkanı'nı görevlendirmişler. Dün değil evvelki gün 'ben masadan kalkıyorum bu 60 maddeden öte bir şey olmuyor' diyerek komisyonu dağıtmaya çalışıyorlar. Neden? Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) orada kaya gibi duruyor. Masadan kalkmaya da niyeti yok. Masadan kim kaçarsa kaçsın ama biz orada duracağız. Şimdi Meclis Başkanı madem ki Komisyon Başkanlığı'ndan çekildin, Allah yolunu açık etsin. Nereye gidiyorsun git ama biz oradayız. Diğer siyasi partiler de orada olmada kararlıysa Anavatan Partisi de (Adalalet ve Kalkınma Partisi) gelirse geldi, gelmezse o da kaçmış olur." diye konuştu.

KALKIP GİDERKEN BİR İYİLİK YAP

Meclis başkanvekillerinden bir tanesinin Cemil Çiçek'in başkanvekili olması nedeniyle komisyon başkanı olacağını belirten Bahçeli, ama buna yanaşmadıklarını söyledi. Cemil Çiçek'in komisyondan çekilirken bir iyilik yapmasını isteyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cemil Çiçek Bey, Meclisimizin değerli başkanı, komisyondan kalkıp giderken bir iyilik yap. Komisyon zabıtlarında ne varsa, kim ne demişse Meclis'in televizyonu oraya tahsis et. Sabahtan akşama kadar ne konuşmuşsa bu aziz millet bilsin. AKP'nin elamanları ne dedi? Oradan temsil edilenler ne nedi? BDP'liler ne dedi? AKP ile BDP nerede uyuşuyor? CHP bu işe nereden katılıyor? Bunların hepsi ortaya çıksın. Kaya gibi dik duran MHP'nin söylediği de ortaya çıksın."

11 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin halkın sorunlarını çözmede yetersiz kaldığını savunan Bahçeli, 30 Mart 2014 seçimlerinin tarihi bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Bahçeli, 126 gün sonra yapılacak mahalli seçimlerin aynı zamanda önümüzdeki yıl haziran ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 2015'de yapılacak olan milletvekilliği seçimini belirleyeceği için önemli olduğunu kaydetti.

TERÖR ÖRGÜTÜ VE ELEBAŞINI MEŞRU HALE GETİRDİ

İktidarın sözde açılım zırvalığı ile terör örgütü ve elebaşını meşru hale getirdiğini belirten Bahçeli, Diyarbakır'da Başbakan Erdoğan-Barzani buluşmasını ikinci Habur rezaleti kabul ettikleri kaydetti.

Terör örgütünün Başbakan Erdoğan'a her istediğini yaptırdığını savunan Bahçeli, 1978 yılında Marksist-Leninist yapıda kurulan terör örgütünün esas amacının Türkiye Cumhuriyeti devletini bölmek olduğunu ve 35 yıldır da bu düşüncesinden hiç vaz geçmediğini dile getirdi.

Bahçeli, Raşit Enhoş'un seçim irtibat bürosu açılışında 6 aylık olan Kaan Enhoş isimli bebeği sevdi. Bahçeli, Kaan Enhoş isimli bebeği severken "Sen 18 yaşına geldiğinde ilk görevin MHP'ye oy vermek olsun." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.