Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Destici'den Malazgirt Zaferi mesajı: Şanına layık bir şekilde kutlanması gerekir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk milletinin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğu bu 'hüzünlü' günlerde Malazgirt Meydan Muharebesi'nin yıldönümünün şanına layık bir...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2014 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2014 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk milletinin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğu bu 'hüzünlü' günlerde Malazgirt Meydan Muharebesi'nin yıldönümünün şanına layık bir şekilde kutlanması gerektiğine söyledi.

Malazgirt Zaferinin 942. yıldönümünü için mesaj yayınlayan Mustafa Destici, "İnsanlığa insanlık nedir? öğretmek için, Orta Asya steplerinden batıya doğru; Türk İslam kültür ve medeniyetini dalga dalga getiren hamlelerin önemli kilometre taşlarından birisi olan ve Türklere Anadolu kapılarının açıldığı şanlı Malazgirt Zaferi'nin 942. yıl dönümü(nü) şahsınızda can-ı gönülden kutluyorum." dedi.

Destici mesajını, “Dinde, kıblede, kitapta, peygamberde kardeş, aynı zamanda tende eş olan ve adına 'Türk' denilen bir çatının altında yaşamakta olan bizler, Malazgirt'i bu yıl kutlarken; ne kadar yüksek seciyeli, ne kadar hakşinas, ne kadar vefalı ve yürekli 'kamil' bir topluluk olduğumuzu özellikle şu netameli günlerde dosta düşmana göstermeliyiz. Arakan'da, Afganistan'da Suriye'de, Filistin'de ve Doğu Türkistan'da yaşanılan katliam ve zulümler, ABD'nin, AB ve İsrail'in 'taşeron' hain örgütler vasıtasıyla Türkiye’mizin üzerinde oynadığı oyunlar dikkate alınarak Malazgirt Meydan Muharebesinin yıldönümü kutlamaları ona göre yapılması gerekir." ifadelerine yer verdi.

"İNANDILAR, SAVAŞTILAR VE BAŞARDILAR"

942 yıl önce bu münbit topraklarda düşman ile döne döne savaşan ecdadın Anadolu’nun kapısını aklı selim her insanın bildiği gibi Türklere kolay kolay açılmadığını dile getiren Destici, "Bugün 'taşeron örgüt PKK'ya' karşı, NATO'nun ikinci güçlü silahlı kuvvetlerinden olmamıza rağmen 30 yıldır bu illeti bitirememekten şikayet eder olduk. Halbuki ecdadımız 1071'de sayıca, donanım olarak ta düşmandan çok az ve zayıf olmalarına rağmen yüreklerindeki iman ve vatan sevgisi ile galip gelmeyi başardılar. Düşman karşısında takdire şayan büyük bir basiretle yekvücut oldular. İnandılar, savaştılar ve başardılar." ifadelerini kullandı.

Destici, başlayan kutlamaların sönük geçmemesi dileğinde bulunarak, "Devletin zirvesi Malazgirt’imizde bir araya gelmeli, buluşmalı o fetih ruhuna rabıta etmeli. Terörden gına getiren Müslüman Türk milleti için de bunun ne denli önem taşıdığını herkes görmeli.'' dedi.

Destici, "Kolonizatör Türk dervişlerinin Anadolu’ya gelerek 'eğitimlerini' başlatmalarının ardından, Türklere Anadolu kapılarının açıldığı Malazgirt’te büyük bir rolü olan Sultan Alparslan’ı, kutlu yiğitlerini rahmetle anıyorum. Ve kendisinin meşhur sözleri ile yazımı noktalamak istiyorum. 'Düşman çok biz azız, bugün burada Sultan yok, ben de sizin gibi bir erim. Şehit olursam beni bu üstümdeki ak kefen ile gömün'." cümlesi ile mesajına son verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.