Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Destici'den AK Partili ve MHP'li kadın milletvekillerine 'başörtüsü' çağrısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, başörtülü milletvekili tartışmalarıyla ilgili, Atatürk döneminde bile başörütülü milletvekilinin olduğunu belirterek, kimsenin 'Atatürkçülük ve Laiklik' adına başörtülü...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Destici'den AK Partili ve MHP'li kadın milletvekillerine 'başörtüsü' çağrısı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, başörtülü milletvekili tartışmalarıyla ilgili, Atatürk döneminde bile başörütülü milletvekilinin olduğunu belirterek, kimsenin 'Atatürkçülük ve Laiklik' adına başörtülü milletvekiline karşı çıkmamasını istedi. AK Parti’de ve MHP’de başörtüsünü açarak Meclis'e girmek zorunda olan milletvekilerinin olduğunu kaydeden Destici, o milletvekillerine seslenerek, “Benim bu kadın milletvekilerine çağrım; hiç kimseden korkmadan, hiç kimseden talimat almadan, sırf inançlarınızı düşünerek, başörütünüzü takın, meclise gidin, BBP’nin her bir ferdi sizin yanınızda olacaktır.” dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Ekonomiye değinen Destici, vatandaşın bankalara olan büyük artışı gözardı edemeyeceklerini belirtti. Destici, devletin bir borç batağına saplandığını savunarak, vatandaşın da devletinden daha fazla borç batağına saplandığını söyledi. Destici, bununla ilgili acil tedbirler alınmazsa durumun daha kötüye doğru gittiğini ifade etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türk-İş’in rakamlarına işaret eden Destici, ilk 9 ayda 11 bin işyerinin kapandığına dikkat çekti. Türk-İş’in açlık ve yoksulluk sınırına dair rakamlarını değerlendiren Destici, 5 buçuk milyon asgari ücretli ile 10 milyon emeklinin açlık sınırının altında, kamuda ve özelde çalışan milyonların da yoksulluk sınırının altında olduğunu öne sürerek, toplamda 50 milyon vatandaşın açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşadığını belirtti.

"ÜLKE SUNİ GÜNDEMLERLE OYALANIYOR"

Ülkenin suni gündem maddeleri ile oyalandığını ileri süren Destici, Türkiye’nin aylarca Demokratikleşme Paketi ile meşgul edildiğini sonunda en önemli maddeler olarak seçim sistemi, baraj ve hazine yardımı maddelerinin öne çıktığını dile getirdi. Paketin diğer maddelerinden 10 maddenin ise PKK ile müzakereler sonucunda ortaya çıktığını kaydeden Destici, partilere üyelik konusundaki maddeyi eleştirdi. Paketteki maddelerin gündemden kaybolduğunu savunan Destici, Başbakan’ın konuşmasından yüzde 10’luk barajın aynen kalacağının anlaşıldığını söyledi.

AK PARTİ'Lİ VE MHP'Lİ KADIN MİLLETVEKİLLERİNE 'BAŞÖRTÜSÜ' DESTEĞİ

Yeni tartışmanında ‘başörtülü milletvekili meclise girecek mi girmeyecek mi’ olduğunu aktaran Destici, “Atatürk döneminde bile başörütülü milletvekili vardı. Onun için Atatürkçülük adına, laiklik adına kimse mecliste başörtülü milletvekiline karşı çıkmasın. Bugüne kadar yaptığı gibi artık buradan kimseye ekmek yok. Ne başörtüsünü istismar edip ordan oy devşirenler ne de başörtü karşıtlığıyla buradan oy devirmeye çalışanlara artık ekmek yok. Şuanda AK Parti’nin ve MHP’nin başörtülü kadın milletvekilleri var. Benim bu kadın milletvekilerine çağrım; hiç kimseden korkmadan, hiç kimseden talimat almadan, sırf inançlarınızı düşünerek, başörütünüzü takın, meclise gidin, BBP’nin her bir ferdi sizin yanınızda olacaktır. Buna karşı olanlar BBP’yi karşısında bulur.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın ‘600 bin asker kaçağı var’ sözlerine de değinen Destici, kendilerindeki bilgiye göre 700 bin civarında asker kaçağının olduğunu kaydetti. 11 yıldır AK Parti’nin iktidarda olduğunu belirten Destici, vergi kaçakçıları gibi bu asker kaçaklarının bir an önce tespit edilerek açıklanmasını istedi. Desitci, askerliğin 12 aya indirilmesini desteklediklerini söyledi ve kısa dönem askerliğin de en az 3 aya indirilmesi teklif etti.

"BİRİLERİ RAHATSIZ OLSADA ISRARLA 'TERÖRİSTBAŞI' DİYECEĞİZ"

Çözüm sürecine de eleştiriler getiren Destici, müzakere süreci adını verdiği süreç ile PKK’nın meşrulaştığını iddia etti. Bu sürecin sürdürülemez olduğunu dile getiren Destici, Öcalan’ın talimatıyla yeni bir parti kurulduğuna işaret ederek, PKK’nın belli bölgelerde bu parti ile seçime gireceğini ifade etti. Birileri rahatsız olsa da İmralı’dakine ısrarla ‘teröristbaşı ve bebek katili’ diyeceklerini anlatan Destici, 30 bin insanın katili olduğunu söyledi. Destici, bir de iddiada bulunarak, Fransa’da Ermeni katliamının inkarı nasıl cezalandırılıyorsa, yakında Türkiye’de Öcalan’a teröristbaşı demenin de suç sayılabileceğini öne sürdü.

YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK YOK

Son olarak, yerel seçimlerin yaklaştığını belirten Destici, 81 ilde kendi adayları ile seçime gireceklerini ve her hangi bir seçim çevresi ile işbirliği yada ittifakın söz konusu olmayacağını vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.