Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Destici: Terörle gerçekten mücadele ediyorsanız Kandilin kökünü kazıyın

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hükümetin terörle gerçekten mücadele etmek istiyorsa Kandil'e kara harekatı, dokunulmazlıkların kaldırılması ve terörle top yekün mücadele başlatması gerektiğini, aksi takdirde...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2015 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2015 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Destici: Terörle gerçekten mücadele ediyorsanız Kandilin kökünü kazıyın
Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Hükümetin terörle gerçekten mücadele etmek istiyorsa Kandil'e kara harekatı, dokunulmazlıkların kaldırılması ve terörle top yekün mücadele başlatması gerektiğini, aksi takdirde danışıklı dövüş yapıldığını düşünmeye başlayacaklarını savundu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Kurucu Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun yeğeni Hasan Ocak’ın Şeyma Poyraz ile dünya evine girdiği düğün törenine katılmak üzere Sivas’a geldi. Çiftin nikah şahitliği yapan Mustafa Destici, daha sonra Gemerek Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Burada gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Destici, iktidarın Kandil'e kara harekatı da dahil olmak üzere terörle top yekun mücadele yapmadığı sürece PKK ile danışıklı dövüş yaptıkları yönünde sorular akla geleceğini ifade etti.

PKK’nın son süreçte yaptıkları eylemlerde küresel güçlerin uşaklığını yaptığını gösterdiğini belirten Destici, şunları söyledi: “Kamyonlar yakılıyor, yollar kesiliyor, polis karakoluna saldırılıyor. Her türlü terörist eylem yapılıyor. Ne insanlık ne İslami ne de ahlaki bir hassasiyet var. ‘Yunan gavurunun yapmadığı zulmü yaptılar’ diye bir söz vardır. Gerçekten bunlar tarafından zulüm yapılıyor. Hiç bir mezhebi olmayan bir toplulukla karşı karşıyayız. Etnik köken iddiasındalar güya Kürt kardeşlerimizin haklarını savunuyorlar. Böyle bir şey de yok, tamamen emperyalist küresel güçlerin uşakları ateist bir topluluk.”

“ÇÖZÜM SÜRECİ PKK’YI GÜÇLENDİRİR AZDIRIR DEMİŞTİK”

BBP Genel Başkanı Destici, Çözüm süreci denilen süreçte İmam hatip kökenli olduğunu iddia eden iktidarın nasıl ateistlerle el sıkıştıklarını ve nasıl müzakere ederek pazarlık masasına oturduklarını hala anlayamadığını savunarak, şöyle devam etti: “Bugün bizim yıllardır söylediğimiz noktaya geldik. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’ndan beri ‘Kürt meselesi yoktur, PKK meselesi vardır, Kürtler bizim kardeşlerimiz niye bizim problemimiz olsun’ diye hep bunu söyledik. ‘Güneydoğu’da bir Kürt meselesi yok, terör meselesi var’ dedik. ‘Çözüm süreci dediğiniz süreç bir çözülme süreci; PKK bu süreçte ne silah bırakır ne de sınır dışına çıkar ne de normalleşir tam tersine güçlenir meşrulaşır ve azgınlaşır’ dedik ve neticede bugün bu süreçle karşı karşıyayız. Şimdi ülkeyi yönetenler ‘şimdi siz haklıymışsınız, muhalefet bu itirazlarında haklıymış’ diyor. Biz bunları sadece iktidara bizar rapor vererek söyledik. Paneller düzenleyerek milletimizi uyardık. Ama bugün bu gerçeğin farkına varmış gibi gözüken bir iktidar var. İnşallah böyle olmasını ümit ediyorum. Bu mücadelenin ciddi bir şekilde verildiğine inanmak istiyorum.”

“KANDİL'İN HAVADAN BOMBALANMASI YETMEZ”

PKK’nın kökünün kazınması ve Kandile kara harekatı için koşulların uygun olduğunu kaydeden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “PKK’ya karşı ciddi mücadele veriliyorsa şu 3 şeyin yapılmasını bekliyorum. Hava saldırıları ile bu iş bitmez, mutlaka tankların, havan toplarının, obüslerin Kandil'e girmesi ve imha edilmesi lazım. Kandil diye bir şeyin haritada olmaması lazım. Askerin postalının oraya değmesi lazım, yoksa yıllardır havadan bombalayarak biz bunu yapıyoruz. Mevsimi de uygun, Türkiye’nin bunu yapacak gücü de var. Şuanda İŞİD ile olan mücadeleden ve bir takım üslerimizin ABD başta olmak üzere uluslar arası güçlere açılmasından dolayı, zaten PKK ile mücadeleye uluslar arası güçler de onay vermiş durumda, tam fırsatıyken Türkiye’nin terörün kökünü kazıması lazım. Bizim için İŞİD 2. tehlike, birinci tehlike PKK. ‘Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge’ diyorlar. Güvenli bölgeyi Irak’ta oluştur, Kandil başta olmak üzere Mahmur gibi PKK’nın varlığını oradan bir yok et. Sen önce bunu yap” şeklinde konuştu.

“DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILMASI LAZIM”

HDP eş Başkanlarının dokunulmazlıklarının kaldırılmasını isteyen Destici, şu ifadeleri kullandı: “PKK’nın arkasında duran, sırtını oraya yaslayan, siyasi uzantıları ve eş başkanları var. Bunların dokunulmazlığını kaldır. Adam o kadar cüretkar ve pervasız ki ‘Başvuruyorum, gücün yetiyorsa dokunulmazlığımı kaldır’ diyor. Sende terör ile mücadelede samimiysen kaldır, oyun yetiyor. MHP ile birlikte, onlarda kaldırılması yönünde oy kullanacaklarını açıkladı. Dokunulmazlıklarını kaldır biz senin terörle mücadelede samimi olduğunu görelim. Ver hukuka, yasa ne diyorsa, haksızlık yap demiyoruz. Türk Ceza Kanunu terörü ve teröristi övmek, yardım ve yataklık etmenin cezası neyse o verilir. İçeride de KCK yapılanması başta olmak üzere askeri ve gençlik yapılanmalarına top yekun bir operasyon gerçekleştir ki o zaman bu mücadelenin gerçek olduğuna inanalım. Yoksa danışıklı dövüş olarak görürüz. Son seçim şunu gösterdik ki; AK Parti bırakın doğudan oy almayı, batıdan da oy kaybetti. Neticede masada pazarlık edilen Apo’nun serbest bırakılması, anadilde eğitim, özerklik gibi şeyleri de verirse tamamen çökeceğini de biliyor. Şuanda bir çatışma ortamı oluşturuldu. Millete şu mu denilmeye çalışılıyor acaba; ‘Kardeşim bu iş böyle bitmiyor, ver kurtul mantığına milleti getirmeye çalışıyorlar’ gibi bir anlayış bizde belirmeye başladı. Eğer terörle mücadelede Kandil'e kara harekatı, dokunulmazlıkların kaldırılması ve top yekun mücadele başlatılmazsa biz bunu danışıklı dövüş olarak görür böyle yorumlarız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.