Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Destici: Muharrem, sevinçlerin ve hüzünlerin birlikte yaşandığı bir aydır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muharrem ayının sevinçlerin ve hüzünlerin birlikte yaşandığı bir ay olduğunu söyledi.Mustafa Destici (Hicri 1436) Muharrem Ayı ve Aşure günü ile ilgili yayınladığı mesajda, "Allah'a...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muharrem ayının sevinçlerin ve hüzünlerin birlikte yaşandığı bir ay olduğunu söyledi.
Mustafa Destici (Hicri 1436) Muharrem Ayı ve Aşure günü ile ilgili yayınladığı mesajda, "Allah'a ve Resul'üne sadakati, hakka ve hakikate yapılan nebevi duruşu ifade eden Muharrem ayının tüm İslam âlemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini niyaz ediyorum."dedi.

Aşure gününe 10 Muharrem 61 (1 Ekim 680) tarihinde meydana gelen menfur hâdisenin bugüne ayrı bir boyut kattığını hatırlatan Destici, "Efendimizin, 'Hasan ve Hüseyin cennet halkı çocuklarının efendileridir' dediği Hz. Hasan'ın şehadetinden sonra Resulullah'ın; mübarek ve mutena ailesinin en önemli temsilcisi olan Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edildiği günün adıdır. 10 Muharrem. Hz. Hüseyin, Kerbelâ'da Emevi ordusu tarafından kuşatılmış ve on gün kadar süren baskı ve şiddetten sonra bütün aile efradıyla birlikte katledilmiştir." diye konuştu.

“BİZ ALLAH (CC) ELÇİSİNE BÜYÜK SAYGI VE SEVGİ BESLERİZ”

Müslümanların hafızasında asırlardır silinmez izler bırakan bu menfur olayın sıradan bir katliam değil, orada şehit edilenlerin evlâd-ı Resul olduğuna dikkat çeken Destici şöyle devam etti: "Unutulmaması gerekir ki, İslamiyet Hz. Peygamber'in bize getirdiği vahiyle kaimdir. Biz, Allah elçisine büyük bir sevgi ve saygı besleriz. Bu, imanımızın bir gereğidir. Onu sevmeden Müslüman olunamayacağını biliriz. Bu muhabbetimiz, -Hz. Peygamber'in yolundan gittiği müddetçe- onun ailesini, çocuklarını ve torunlarını da sevmemizi, onları dost kabul etmemizi gerektirir. Ehl-i Beyt'e düşmanlık gösteren ve onlara zarar veren kim olursa olsun bütün Müslümanların düşmanıdır. Acı olan şudur ki, Hz. Peygamber'in vefatının üzerinden henüz kırk yıl geçmeden dünyevî çıkarlar, siyasi beklentiler ve benzeri gerekçelerle baş tacı ettiğimiz Hz. Peygamber'in torunlarının hunharca öldürülmesidir. Hiçbir mazeret bu katliamı mazur gösteremez. Vuku bulduğu ilk andan itibaren aklıselim sahibi bütün Müslümanlar, bu menfur hadiseye sebep olanları kınamıştır. Bu itibarla hicri 61 tarihinden itibaren 10 Muharrem, Müslümanların gönül dünyasında farklı bir anlam kazanmış; aşure günüyle alakalı olarak Kerbela faciasından önceki sevinç ve mutluluk günü olmasına dair rivayetler anlamını kaybetmiştir."

"ONLARIN DİNİ VE TARİHİ ŞAHSİYETLERİ ÇOK İYİ ÖĞRENİLMELİDİR"

Müslümanların, her yönüyle Allah Elçisi'ni ve onun sünnetini rehber edindiğini sözlerinde yer veren Destici mesajını, "Bugünlerde Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt'i anlatan kıymetli eserler okunmalı; onların dinî ve tarihî şahsiyetleri çok iyi öğrenilmelidir. Sünni, Alevisiyle bütün Müslümanların Hz. Peygamber'i, Hz. Ali'yi, Hz. Hüseyin'i ve Ehl-i Beyt'i daha iyi anlamaya, öğrenmeye ve örnek almaya ekmek su kadar ihtiyacı vardır. Son söz olarak, hakkın üstün gelmesi için kendisini feda eden hakikat âşıklarına selam olsun. Asırlardır Müslümanlar dünyanın dört bir tarafında zulüm ve haksızlığa maruz kalıyorlar. Bunun sebebi Müslümanların sahipsizliği, zalimlere karşı top yekûn karşı çıkamayışı, maddeye, paraya, makama sahip olunca birbirlerinden ayrışmalarıdır. Kavga etmeleridir. Hz. Âdem’in tövbesinin bugün kabul edildiği; Nuh tufanının Muharrem ayında sona erdiği ve Hz. Nuh'un, kendisine inananlarla birlikte bugünde kurtulduğu; Hz. Musa'nın önderliğinde İsrailoğulları'nın Firavun ‘un zulmünden yine bugün kurtulduğu gibi onlarca mühim hadisenin 10 Muharrem'de gerçekleştiğinden yola çıkarak; idrak etmekte olduğumuz Muharremin ‘in Büyük Türk Milletine, tüm İslam âlemine barış, mutluluk ve huzur getirmesini niyaz ediyorum. Allah'a ve Resul'üne sadakati, hakka ve hakikate yapılan nebevi duruşu ifade eden (Hicri 1436) Muharrem ayının bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum." temennisiyle tamamladı
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.