Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Destici: Dumanlı'ya geçmiş olsun, Karaca biran önce serbest kalsın

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bugün Çağlayan Adliyesi'nden serbest bırakılan Ekrem Dumanlı'ya geçmiş olsun mesajı iletti. Tutuklanan Hidayet Karaca ve diğer kişilerin bir an önce serbest bırakılmasını temenni...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bugün Çağlayan Adliyesi'nden serbest bırakılan Ekrem Dumanlı'ya geçmiş olsun mesajı iletti. Tutuklanan Hidayet Karaca ve diğer kişilerin bir an önce serbest bırakılmasını temenni etti.
Destici karar üzerine yayınladığı mesajında, “Serbest bırakılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Ekrem Dumanlı'ya geçmiş olsun diyor, dünyaya gelen Saadet bebeğine hayırlı ömürler temenni ediyorum. Samanyolu TV'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Karaca'ya ve diğer tutuklananların da bir an önce serbest bırakılmalarını temenni ediyorum. Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine olan inancımızla demokrasiye inanan hukukun üstünlüğünü savunan her dem doğrunun yanında yer alan herkesi ve her kesimi saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.
Destici, 14 Aralık pazar günü bir gruba olan öfke, hınç, hesap sorma ve aynı zamanda 17-25 Aralık Yolsuzluk süreçlerini unutturma, PKK ile sürdürülen müzakere ve pazarlık sürecini gündemden düşürme adına; Zaman ve Samanyolu gurubunun değerli yöneticilerine bir kısım dizi çalışanlarına ve emniyet görevlilerine karşı yapılan 'hukuki' temeli sadece ve sadece bir dizi senaryosuna dayandırılan operasyon ve gözaltılar sonucu sevk edildikleri mahkemenin kararını açıkladığını hatırlattı.

“BÜTÜN MUHALİFLERİ SUSTURMAK VE GÖZDAĞI VERMEK ADINA YAPILMIŞ BİR OPERASYON”

“Bu sürecin hukuki değil de siyasi olduğu sadece medya mensuplarını susturmak adına değil Türkiye’deki bütün muhalifleri susturmak ve gözdağı vermek adına yapılmış bir operasyon olduğunu herkes gibi bizde gördük.” diyen Destici, bu sürecin sadece Türkiye’de değil tüm dünyada basın özgürlüğüne yapılmış bir saldırı olarak değerlendirildiği ve tepkilerin de ona göre verildiğine işaret etti.

“İKTİDARLA BİR CEMAAT ARASINDAKİ ÇEKİŞMENİN SONUCU OLARAK DEĞERLENDİRMEK 'ÇOK SIĞ' KALACAK”

Destici, bu süreci sadece ve sadece iktidarla bir cemaat arasındaki kavganın ya da çekişmenin sonucu olarak değerlendirmenin 'çok sığ' kalacağını ifade ederek, şöyle devam etti:
“Kanaatimizce bu süreç, bu operasyonlar, bu gözaltılar, bu tutuklamalar esasen Türkiye’deki bütün basın kuruluşlarına, sivil topluma ve siyasi muhalefete gözdağı vermek ve susturmak adına yapılmıştır.
Bütün dünya ile birlikte bizde bir dizi senaryosundan 'darbe nasıl yapılır' görmüş olduk.
Bundan sonra darbe yapacaklara tavsiyemiz topla, tankla, tüfekle uğraşmasınlar iki dizi senaryosu yazıp gazetelerde yayınlatsınlar bir kanalda oynatsınlar yeter.”

“BİR TOPLULUĞA KARŞI OLAN ÖFKE HAKKIN VE HAKİKATIN ÖNÜNE GEÇMİŞ ADALETSİZLİĞE YOL AÇMIŞTIR”

Bu sürecin Türkiye açısından olumsuz sonuçları olacağına dikkat çeken Mustafa Destici, “Bu süreçte hem demokrasimiz ağır yara almış, basın hürriyeti yok sayılmış ve Türkiye uluslararası arenada itibar kaybetmiştir. Yine bu süreçte açıkça, bir yönüyle bir topluluğa karşı olan öfke hakkın ve hakikatın önüne geçmiş adaletsizliğe yol açmıştır.
Bu haliyle de bu operasyonlar muhatabından önce eğer varsa talimatlandıranlara ellerinde hukuki yeterli deliller olmadığı halde insanları günlerce gözaltında tutanlara ve vicdanlarda haksız tutuklamalar yapanlara daha büyük zarar vermiştir.” açıklamasını yaptı.

Haksızlık, hukuksuzluk kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın doğru bulmadıklarını hatırlatan Destici, “Herkesi ve her kesimi adaletli davranmaya, hakkaniyetli olmaya davet ediyoruz. Ülkemizin ve milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün öncelikli garantisi adalettir. Ülkeyi yönetenler kendi menfaatleri doğrultusunda adaletten ayrılırlarsa bu ülkeyi yönetemeyecek hale geleceklerini bilmelidirler.” izahında bulundu.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.