Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Destici: Burada siyasetçi, maden arasında bir ilişki olduğu gün gibi ortada

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Karaman Ermenek'teki madende yaşanan olayları değerlendirerek “Burada siyasetçi, maden arasında bir ilişkinin olduğu gün gibi ortada. Yoksa niye bunlara müsaade edilsin? Niye olmayan...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 20:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Karaman Ermenek'teki madende yaşanan olayları değerlendirerek “Burada siyasetçi, maden arasında bir ilişkinin olduğu gün gibi ortada. Yoksa niye bunlara müsaade edilsin? Niye olmayan şeyler var gibi gösterilsin? Ya da itiraflardan öğrendiğimiz kadarıyla, araya ricacılar girerek ruhsat almaması gereken yerlere ruhsat verilmesi. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil.” dedi.

Maden ocağında mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışmaların devam ettiği sırada Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Destici, Acılarının gerçekten çok büyük olduğunu ifade ederek “Önceliğimiz içerideki kardeşlerimizin bir an önce sağ salim kurtarılmalarına ve eşlerine kavuşmalarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Maden sahiplerinin torba yasaya direndiklerini ama çıkış faturasını işçiye keserek çözüm bulduklarını söyleyen Destici, “Adeta hükümete meydan okuyarak siz böyle yasa çıkartıyorsanız bizde bu yasağa karşılık bunu yapıyoruz diye. Kırk satır mı, kırk katır mı dercesine kardeşim çalışacaksan artık kendi yemeğini kendin getireceksin, yiyeceksen artık kendi yemeğini getireceksin. Yasa altı saat dese de 10 saat çalışmaya devam edeceksin. Burada çalışacaksan, aylarca maaş almadan karın tokluğuna çalışmaya devam edeceksin.” diye konuştu.

Buradaki en önemli meselelerden birinin ahlak meselesi olduğunu savunan Destici, “Burada siyasetçi, maden arasında bir ilişkinin olduğu gün gibi ortada yoksa niye bunlara müsaade edilsin? Niye olmayan şeyler var gibi gösterilsin? Ya da itiraflardan öğrendiğimiz kadarıyla araya ricacılar girerek ruhsat almaması gerek yerlere ruhsat verilmesi. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil.”

“İŞ KAZALARINDA AVRUPA BİRİNCİSİYİZ”

Maden kazaları hakkında değerlendirme yapan Destici, “İş kazalarında Avrupa birincisiyiz. Dünya beşincisiyiz. Türkiye yönetenler, bürokratlar bunun peşinde mi? Milletimiz bunun cevabını açık ve net olarak görmek istiyor.” dedi.

Destici, maden ocaklarında çalışanlarla ilgili bilgi aldıklarını söyledi. Maden işçilerinin verdiği bilgiye göre; “Eğer olay anında hemen 3-4 metre delinseydi. Zaten suyun geleceği net bir şekilde bilinirdi, görünürdü ve bu kadar da can kaybı yaşanmazdı. İçeride bu kadar insanımız kalmazdı.”

Destici, sözlerini “Bundan sonra yapılacak şey şudur: Türkiye’deki bütün bu ocaklar kapatılacak işletme durdurulacak. İş güvenliği yüzde 100 sağlanacak. Ondan sonra denetlenip işletmelerine müsaade edilecek.” diye tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.