Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Derin devleti savunan zihniyet, HDPnin barajı aşması için çağrıda bulunuyor'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Eskiden derin devleti savunan zihniyet, şimdi HDPnin barajı aşması için çağrıda bulunuyor" diyerek CHP'yi eleştirdi.Şırnak ve Batman'dan sonra akşam saatlerinde Mardin'e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu Karayolları...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Eskiden derin devleti savunan zihniyet, şimdi HDPnin barajı aşması için çağrıda bulunuyor" diyerek CHP'yi eleştirdi.

Şırnak ve Batman'dan sonra akşam saatlerinde Mardin'e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu Karayolları parkında düzenlenen mitingde konuştu. HDP ve CHP’yi eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, eskiden derin devleti savunan zihniyet, şimdi HDPnin barajı aşması için çağrıda bulunduğunu söyledi. CHP’yi Diyanet üzerinden eleştiren Davutoğlu, ”CHP diyor ki Diyaneti kapatacağım, HDP aynı şeyi söylüyor. CHP ile Kürtlere zulüm yapmak isteyen HDP arasında açık bir işbirliği var. CHP, 'HDP barajı aşsın' diyor. Siz bunlara izin verir misiniz? Mardinliler siz de şahit olun ki ne olursa olsun, çözüm sürecini sonuçlandıracağız.“ ifadelerini kullandı.

Türkiye'de darbeci zihniyetin kökünü kendilerini kazıdığını ifade eden Davutoğlu, ”15 yıldır bu memlekette kimse darbeden bahsetmiyor. Bizim davamız özgürlük davası. Eskiden derin devleti savunan zihniyet şimdilerde HDP'nin barajı geçmesi için çağrıda bulunuyor. Kılıçdaroğlu diyor ki bizim neden İsrail'de Büyükelçiliğimiz yok. Biz Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girenlerle dost olmayız. Hepsi bir araya gelmiş AK Parti'yi engellemeye çalışıyor. MHP der ki sadece Türkmenlere yardım edelim. HDP der ki sadece Kürtlere yardım edelim. Arap kardeşlerimizi aldığımızda bunlar karşı çıktılar, Türkmenleri aldığımızda karşı çıktılar, hatta PYD kontrolünde olmayan bölgeden gelen Kürtleri aldığımızda bile karşı çıktılar.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.