Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deniz Baykal’dan Darp Edilen CHP’li İl Başkanına Destek

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’a yapılan saldırının ardından kendisine destek vermek için Düzce’ye gelen eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bu olayın görmezden gelinemeyeceğini, toplumun da bu insanları...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’a yapılan saldırının ardından kendisine destek vermek için Düzce’ye gelen eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bu olayın görmezden gelinemeyeceğini, toplumun da bu insanları dışlaması gerektiğini belirtti.
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, önceki gün sokakta saldırıya uğrayan CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’ı ziyaret etti. Düzce İl Başkanlığı’ndaki ziyarette konuşan Baykal, Tozan’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaşanan olayın çok derin bir siyasi anlamı olduğunu söyledi. Baykal, “Yaşanan olayı bir adli vaka, sıradan asayiş olayı, kendini bilmez birilerinin yaptığı yanlış bir iş gibi algılamak büyük hata olur. Kişiler arasında bir sürtüşme değildir. Bu çok derin siyasi anlamları olan, ülkemizde çok tehlikeli siyasi gelişmeleri işaret eden bir olaydır. Ülkemizde uzun süredir çok gergin, kutuplaşmış bir siyaset var. Kutuplaşmanın temelinde adaletin işlemediği kaygısı var. Adaleti kendileri elde etmeye çalışanlar gerginliğe yol açarlar. Bu kişisel bir sapkınlık değil, örgütlü planlı bir uygulamadır. Bu infaz çetelerine toplumun tepki göstererek dışlaması gerekir" dedi.
Olayı kimsenin görmezden gelemeyeceğini söyleyen Baykal, "Bunun sorumluları yapanlar değil, onların bir teşkilat olarak ortaya çıkmalarına, sağa sola saldırmalarına göz yuman, varlıklarını sürdürmelerine itiraz etmeyen yetkili, sorumlu çevrelerdir. İktidar bu olay karşısında net bir tavır takınmalı. Bu bir örgütlenme. Şimdi Türkiye çapında böyle örgütlenmeler mi olacak. Bu ne biçim anlayış. Ülke ne halde. Şimdi içeride de davetiye çıkartıyoruz. Toplumun ayağa kalkması lazım, yapanların pişman olması lazım. O yapanların toplumun nefretini kazandıklarını göstermek lazım. Bu olayları yapanlara karşı hukuk içinde mücadele edelim” diye konuştu.
Baykal, konuşmasının ardından CHP Düzce İl Başkanı Tozan ile sohbet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.