Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtürk’ten Ereğli’nin il yapılması çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Rahman Demirtürk, Zonguldak’ın Büyükşehir ya da Bütün şehir olmasına tümden karşı olmadıklarını ancak Ereğli’nin il yapılması gerektiğini söyledi.MHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2017 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2017 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demirtürk’ten Ereğli’nin il yapılması çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Rahman Demirtürk, Zonguldak’ın Büyükşehir ya da Bütün şehir olmasına tümden karşı olmadıklarını ancak Ereğli’nin il yapılması gerektiğini söyledi.

MHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Rahman Demirtürk, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Demirtürk gazetecilere yaptığı açıklamada Zonguldak’ın Büyükşehir ve ya Bütün Şehir yapılmadan önce Ereğli’nin il yapılması gerektiğini dile getirdi. Ereğli’nin il yapılması için Ereğli ve Alaplı ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra esnaf ve ticaret odaları, dernekler, muhtarlar ve siyasi parti ilçe başkanlarının bir araya gelmeleri çağrısında bulunan Demirtürk, "Milliyetçi Hareket Partisi Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı olarak son yapılan kongremizin ardından arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bildiğiniz üzere parti teşkilatımızın binasını partimize yakışır şekilde yaptık. Gerek parti içi ve gerekse Ereğli’miz ile alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonra sizlerle Ereğli’mizin gündemine ilişkin konuları değerlendirmek üzere zaman zaman bir araya gelmeyi arzu ediyoruz. Bu gün de sizlerle bir araya gelmemizin nedeni son zamanlarda gündemde olan Zonguldak’ın büyükşehir yada bütün şehir yapılması konusudur. Aldığımız bilgilere göre Zonguldak’ın büyükşehir yada bütün şehir yapılmasına ilişkin çalışmalar Ankara’da yapılmaktadır. Bizler MHP Kdz. Ereğli ilçe teşkilatı olarak Zonguldak’ın büyükşehir yada bütün şehir yapılmasına tümden karşı değiliz. Bizim önerimiz eğer Zonguldak Büyükşehir yada bütün şehir yapılacaksa Ereğli’nin il yapılması, Alaplı ile birlikte diğer beldelerimizin de ilçe yapılmasıdır. Zonguldak coğrafi açıdan gerçekten zor bir bölge. Bu gün bile Zonguldak merkezden Ereğli ve Alaplı ilçelerimize belli hizmetlerin getirilmesi gecikmekte iken Zonguldak’ın büyükşehir yapılması durumunda daha da fazla gecikmeler yaşanacaktır. Ereğli ve Alaplı ilçelerimizin merkez, belde ve köyleri ile birlikte toplam nüfusu yaklaşık 250 bindir. Ayrıca Ereğli sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda şu anda bile 10’larca ilden daha ileri düzeydedir. Biz MHP Kdz. Ereğli ilçe teşkilatı olarak diyoruz ki; Ereğli il yapılsın ondan sonra Zonguldak büyük şehir olsun. Ereğli’nin il yapılması ile ilgili olarak siyasi ikballeri bir kenara bırakıp hem Ereğli hem de Alaplı’nın menfaatleri doğrultusunda birlikte hareket edilmelidir. Bu konuda başta Ereğli, Alaplı ilçe ve beldelerinde görev yapan belediye başkanları, esnaf ve ticaret odaları, derneklerimiz, sendikalarımız, muhtarlarımız ve siz değerli basınımıza büyük görev düşmektedir. Ereğli ve Alaplı’nın ortak hareket kabiliyeti geliştirdiği noktada Ankara’nın da haklı taleplerimize kayıtsız kalmayacağını düşünmekteyiz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Ereğli ve Alaplı’nın ortak menfaati olan Ereğli’nin il yapılması konusunda taşın altına elimizi değil gövdemizi koymaya hazırız. Herkesi de Ereğli’nin il yapılması noktasında ki çalışmalara katkı sunmaya davet ediyoruz" dedi.

Demirtürk basın toplantısında yeni binalarının partilerine yakışır şekilde yapıldığını belirterek bundan sonra zaman zaman basın mensupları ile bir araya gelip gündemi değerlendireceklerini vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.