Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş'tan MGK kararları değerlendirmesi

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) geçmişte köy yakmadan parti kapatmaya kadar birçok kararı aldığını öne sürdü.TBMM’deki grup toplantısında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) geçmişte köy yakmadan parti kapatmaya kadar birçok kararı aldığını öne sürdü.

TBMM’deki grup toplantısında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ethem Sarısülük davasında savcının uyumasını eleştirdi. Demirtaş, “Savcının uyuduğu duruşmadan söz ediyorum. Gerçi uyanık olmalarından iyidir. Böylesine önemli bir duruşmada Ankara’nın göbeğinde savcı duruşmada uyuyabiliyor. Savcıların düştüğü durum budur. Adalet sistemi tarafsız, bağımsız işlemediği müddetçe Türkiye’nin ileri demokrasisi AKP’nin kazdığı kuyudan çıkamayacaktır.” dedi.

Bir gazeteye yansıyan MGK belgesiyle ilgili de konuşan Demirtaş, “MGK kararları ile ilgili, ‘Uyguladık, uygulamadık’ diyenler var. Taraflar ‘MGK kendisi hukuka aykırı’ demiyorlar. Köyler yaktılar, partiler kapatıldı o toplantılarda, işkence kararları alındı, tek bir kararı eleştiren oldu mu? MGK’nın kendisini eleştiren oldu mu? Hani darbecilerle yüzleşiyorduk? MGK darbe kurumudur. MGK bu ülkede bütün hukuksuzlukların konuşulduğu kurumdur.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.