Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş: Türk Silahlı Kuvvetleri AKP saflarında seçim kampanyasına dahil oldu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ordunun son günlerde gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Genelkurmay Başkanı’nın Süleyman Şah Türbesi'ni aniden ziyaret ettiğini belirten...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demirtaş: Türk Silahlı Kuvvetleri AKP saflarında seçim kampanyasına dahil oldu
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ordunun son günlerde gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Genelkurmay Başkanı’nın Süleyman Şah Türbesi'ni aniden ziyaret ettiğini belirten Demirtaş, “Görünün o ki, Mardin’de Şırnak’ta Hakkari’de senaryo ve göstermelik operasyonlarla kışkırtmalarla ve Süleyman Şan Türbesi gibi çalışmalarla ordu bizatihi seçim kampanyasına başlamış durumda. Yani Türk Silahlı Kuvvetleri şuanda AKP saflarında seçim kampanyasına dahil oldu. Ordunun gücü şuanda AKP’ye nasıl oy devşirebilirim hesapları üzerinden kullanılıyor. Herkes zannedersem objektif gözle bakarsa bu gerçekliği görmüş olur. Seçim öncesi çözüm sürecinde adım atmak bir yana süreci zora sokacak operasyonlarla milliyetçi oyları devşirmek ve AKP’ye oy kazandırma hamleleri utanç vericidir. Bu ülkenin evlatlarına ve çocuklarına yazıktır. Tek bir evladımız tek bir asker, polis, gerillanın canı sizin de bizimde partimizden de kıymetlidir. Utanın. İnsanların gençlerin canını bu şekilde oy seçim uğruna harcayacaksanız yazık size.” diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin il başkanları toplantısına katıldı. Demirtaş toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

BİZİM NE SAYIN ÖCALAN’LA NE KANDİL’LE ÇÖZÜM SÜRECİ BARIŞ SÜRECİ KONUSUNDA BİR AYRILIĞIMIZ BİR GAYRILIĞIMIZ YOK

Bir gazetecinin, “Yalçın Akdoğan’ın bir açıklaması oldu gazetecilerle bir arada idi. Demirtaş’ın Kandil ile birlikte Öcalan’ı etkisizleştirmeye çalıştığı iddiaları vardı Yalçın Akdoğan’ın. Bununla ilgili ne söylersiniz?” sorusuna Demirtaş, “Siyasette üslup çok önemli. sadece siyasi rakiplerin değil aslında halkın bütün kesimlerinin birbirine karşı kullandığı üsluba dikkat dikkat etmeleri lazım. Biz kimseye hakaret etmedik, etmiyoruz etmeyiz de. Kimsenin de bize hakaret etmeye hakkı yok. Öncelikle hükümet sözcülerinin başbakanın cumhurbaşkanın bu üsluplarına dikkat etmesi lazım. Biz aynı üslupla cevap vermiyoruz. Sorunuzla ilgili olarak şunu söyleyeyim. Bizler çözüm sürecini yürüten aktörler olarak çözüm sürecine barış sürecine destek olan aktörler olarak birbirimizle bugüne kadar hiç uğraşmadık, bundan sonra da uğraşmayacağız. Fakat siz kendi aranızdaki iktidar yarışı, egemenlik paylaşımında çıkan sorunlar nedeniyle bakın birbirinize düştünüz. Şimdi kendi içinizde yaşadığınız parçalanmışlığı lütfen bize havale etmeye ihale etmeye kalkışmayın. Bizim ne sayın Öcalan’la ne Kandil’le çözüm süreci barış süreci konusunda bir ayrılığımız bir gayrılığımız yok. Silahların bırakılması lazım, lazım. Bu konuda hem fikiriz. 10 madde çerçevesinde müzakere yürütülmesi lazım yürütülmesi lazım hem fikiriz. Bizler kendi aramızda barış ve çözüm sürecine daha fazla nasıl katkı sunabiliriz sadece bunun tartışmasını yürüttük. Sizler gibi koltuk egemenlik ve rant derdine düşmedik düşmeyeceğiz de. kendinize bakın öncelikle. Birbirinizi yiyecek duruma düştünüz çünkü ortada rant çok rant büyük paylaşamıyorsunuz. İçinizdeki tartışma ve çatışmaları da bize ihale etmeye kalkmayın. Bizimle uğraştıkça başınıza neler geliyor. Allah daha çok versin. Allah verdikçe veriyor.” Cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, “10 maddelik uzlaşma önerisi oluşturuldu buna rağmen askeri operasyonlar devam ediyor. siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? İzleme heyeti ile ilgili son durum nedir?” sorusuna ise Demirtaş şu cevabı verdi: “İzleme heyeti bilemiyorum. Önümüzdeki günlerde HDP adaya gittiğinde eğer izleme heyeti beraber giderse demek ki sorun çözülmüş demektir. Şuan bize iletilen bir şey yok. Hükümet izleme heyetini hayata geçireceğini duyurdu. Bunu pratikleştirecek mi önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ordunun operasyonu ile ilgili şunu söyleyeyim. Biliyorsunuz genelkurmay başkanı Süleyman Şah türbesini aniden ziyaret etti. Görünün o ki, Mardin’de Şırnak’ta Hakkari’de senaryo ve göstermelik operasyonlarla kışkırtmalarla ve Süleyman Şan türbesi gibi çalışmalarla ordu bizatihi seçim kampanyasına başlamış durumda. Yani Türk Silahlı Kuvvetleri şuanda AKP saflarında seçim kampanyasına dahil oldu. Ordunun gücü şuanda AKP’ye nasıl oy devşirebilirim hesapları üzerinden kullanılıyor. Herkes zannedersem objektif gözle bakarsa bu gerçekliği görmüş olur. Seçim öncesi çözüm sürecinde adım atmak bir yana süreci zora sokacak operasyonlarla milliyetçi oyları devşirmek ve AKP’ye oy kazandırma hamleleri utanç vericidir. Bu ülkenin evlatlarına ve çocuklarına yazıktır. Tek bir evladımız tek bir asker, polis, gerillanın canı sizin de bizimde partimizden de kıymetlidir. Utanın. İnsanların gençlerin canını bu şekilde oy seçim uğruna harcayacaksanız yazık size. Biz bunu söylüyoruz barış konusundaki samimiyetimizi de halkımızın kendi objektif görüşlerine emanet ettiğimiz için biz kendimize barış konusunda güveniyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.